Bilimsel Araştırmalar Kongresi Açılış Töreni Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve 05-07 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin açılış töreni Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemize gelişmiş bir üniversite hüviyetini kazandırmak için faaliyetlerin aralıksız süreceğini dile getiren Rektör Şındak, “Bugüne kadar Siirt Üniversitesi 2 ulusal, 16 uluslararası kongre düzenlemiş ve şuanda da hepimizin bildiği gibi ‘Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ni düzenleyerek kararlılığını ortaya koymuştur.” dedi.

Prof. Dr. Nihat Şındak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Pandemi diye insanlığın üstüne kâbus gibi çöken bu hastalığa rağmen kıymetli kongre delegasyonunun, araştırmacılarının ortaya koymuş olduğu çalışmalar ve organize edilen bu kongre, bizlerin ne kadar çalışmaya azimkâr olduğumuzu ortaya koyma adına önemlidir. Bu manada büyük çalışmaların ele alınacağı, insanlığa ve bilime katkı sunacak projelerin veya yeni projelere kapı açacak çalışmaların değerlendirileceği bu kongreyi düzenleyen, düzenlenme kurulunda yer alan akademisyenlerimize teşekkür ederim.”

Rektör Şındak’tan sonra kürsüye çıkan Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Fatih Taş kongrenin amacının; Eğitim, Sosyal, Fen, Mühendislik, Veterinerlik, Tıp ve Sağlık Bilimleri başta olmak üzere birçok alanda araştırmalar yapan, yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim insanını bir araya getirerek bilim dünyasının gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Dr. Taş, “Bir medeniyetin ayakta durabilmesi için en önemli unsurlardan birisi de şüphesiz o medeniyetin bilime verdiği değerdir; Siirt’imizin ve bölgemizin en önemli bilim insanlarından İbrahim Hakkı Hazretlerinin astronomi, fizik, psikoloji, sosyoloji, din geometri, coğrafya ve tıp gibi alanlarda ortaya koyduğu eserler medeniyetimizin bilime ne kadar önem verdiğini ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Açılış töreni, müzik dinletisi ve folklor gösterisinin ardından verilen kokteyle sona erdi.

Bilimsel Araştırmalar Kongresi Açılış Töreni Yapıldı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bilimsel Araştırmalar Kongresi Açılış Töreni Yapıldı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!