Beştaş’tan Dışardan Getirilen Seçmene ‘Oy Kullanmayın’ Çağrısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti İstanbul Büyük Şehir Belediye Eşbaşkan Adayı ve Eski Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt’te gazetecilerle bir araya geldi. Beştaş, dışardan getirilen seçmene de oy kullanmamaları çağrısında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erzurum Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, Özel Hareket Siirt Şubesine il dışından 6 bin 643 seçmen kaydedildiğini belirterek, “Haram oylara karşı helal oylara talibiz” dedi.

İlk olarak söz alan DEM Parti Siirt İl Eşbaşkanı Eşref Tekin, bir hukuksuzluklar zinciriyle, bir adaletsiz seçim ortamında ve eşit olmayan şartla

Siirt Belediye Eşbaşkan Adayı Safiye Alağaş, “Eşit temsiliyeti ve eşbaşkanlığı esas alıyoruz. Kadın politikaları noktasında ciddi projeler geliştiriyoruz ve kadınların kendi zihinsel, fikirsel ve ekonomik savunmalarını geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu. Eşbaşkan Adayı Mehmet Kaysi ise valilerin Ak Parti İl Başkanı, kaymakamların da Ak Parti İlçe Başkanı gibi seçimlere çalıştığını söyledi.

“Afişlerin Yırtılması Mülki Amirlerin Gözetiminde Oluyor”

DEM Parti billboardlarının yırtılmasıyla ilgili konuşan Beştaş, “Siirt gibi küçük bir yerde billboardlardaki afişlerin yırtılmasının kolluk gücü ve idare tarafından bilinmemesi söz konusu bile değildir. Bu afişlerin yırtılması Siirt’teki mülki amirlerin denetiminde, gözetiminde yapıldığını düşünüyoruz. Eğer öyle değilse valilikten açıklama bekliyoruz.” dedi.

“Farklı İllerden Gelip Siirt Belediye Başkanını Seçecekler”

Taşıma seçmenlerle ilgili de konuşan Beştaş, “Gelsinler çarpışalım, eşit olanaklarla, eşit şartlarda, hepimiz aynı şeyleri aynı oranda kullanalım ve gidelim halka bakalım halk kimi destekleyecek. Ama bunlar mert değil, bunlar namert. Çünkü iradeyi gasp etmenin başka bir yolunu arıyorlar. Şimdi 6 bin 643 seçmen var ve bunlar 2023 seçimlerinde kayıtlı değildi. Bütün bu seçmenlerin kimlik bilgileri bizde mevcut. Bütün bu seçmenler özel harekat ve askerlerden oluşuyor. Türkiye’nin bütün illerinden varlar, Siirtliler yok bunların içinde. Farklı şehirlerden gelen bu insanlar gelip Siirt belediye başkanını seçecekler, meclis üyelerini seçecekler.” diye konuştu.

Taşıma Seçmene Oy Kullanmayın Çağrısı

Oy kullanacak olan taşıma seçmene çağrıda bulunan Beştaş, “Oy kullanmayın, bir halkın kendi yönetimini belirlemesine engel olmayın. Bu haram oylara karşı helal oylara talibiz. Bu haram oyların etkisini kırmak için oy vermeyen herkese mutlaka oy vermeleri gerektiğini söylüyoruz. Ve sadece oy vermekle kalmamaları gerektiğini, seçim günü sandıkların başından ayrılmamaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Beştaş'tan Dışardan Getirilen Seçmene 'Oy Kullanmayın' Çağrısı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beştaş’tan Dışardan Getirilen Seçmene ‘Oy Kullanmayın’ Çağrısı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!