Beştaş: “HDP Adı Olsun Olmasın Biz Bu Seçime Gireceğiz ve Sonucunu Tayin Edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, partisinin STK ve kanaat önderleriyle buluşmasında yaptığı açıklamada, “Partimiz kapılsa bile birden fazla seçeneğimiz var. Her halükarda biz HDP olarak HDP adı ile olsun, olmasın bu seçimlere gireceğiz, olacağız ve bu seçimlerin sonucunu tayin edeceğiz.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, partinin kapatılma duruyla ilgili şöyle konuştu:

“HDP aralıksız bitmeyen mücadeleye direnişe devam ediyor. Biliyorsunuz hakkımızda bir kapatma kararı var. Sizlere daha çok bilgilendirme amaçlı açıklamalar yapacağım. Kapatma davası tamamen MHP’nin ve AKP’nin HDP ile yarışmak yerine demokratik bir siyasi rekabet yerine elindeki devlet gücünü yargı gücünü tamamen antidemokratik hukuk dışı bir şekilde siyaseti tasfiye etmek için kullanmasından kaynaklanıyor. Bunu hukukçu arkadaşlar eminim iddianameyi okumuşlardır. Herkes basından ve kamuoyundan bir kısım bilgileri biliyor zaten en son Yargıtay Başsavcısı biliyorsunuz sözlü savunmadan sonra bir açıklama yaptı.”

Beştaş: “HDP Adı Olsun Olmasın Biz Bu Seçime Gireceğiz ve Sonucunu Tayin Edeceğiz”

“Kapatma Kararı Sürpriz Olmaz”

Partimizin kapatılmasını gerektiren hiçbir değil yoktur diyen Beştaş, şunları söyledi: “Bugüne kadar birçok parti kapatıldı. Aynı gelenekten geldiğimiz partiler ve hepsi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden döndü. Tabii ki bu davada kapatma ile sonuçlanabilir. Bu bir sürpriz olmaz ama şunu söyleyelim eğer kapatma kararı da verilirse de tamamen siyasi sebeplerden verileceğine milyonda bir kuşkumuz yok. Hukuken hukuk kuralları gereğince partimizin kapatılmasını gerektiren hiçbir delil ve bilgi yoktur. Bunu hukukçu kimliğimle de söylüyorum.”

Seçim döneminde parti kapatma davasının durdurulmasıyla ilgili başvuru da bulunduklarını söyleyen Beştaş, “Biz en son hazine yardımının kesilmesinden sonra yazılı olarak zaten taleplerimizi iletiyoruz. Çünkü hazine yardımı kesilmeden bize savunma daha doğrusu sözlerimizi, beyanlarımızı sorması gereken anayasa mahkemesi kestikten sonra bize savunma için süre verdi. 4 Şubat’a kadar bunu vereceğiz. 2. bir talepte bulunduk. Seçim döneminde bu davanın durdurulmasını gerektiğini söyledik çünkü seçim takvimi marta başlayacak. Bu talebimize henüz yanıt verilmedi biz de bekliyoruz.” dedi.

“Seçimlerin Sonucunu Tayin Edeceğiz”

Partinin kapatılması durumunda alternatif seçeneklerinin bulunduğunu belirten Beştaş, konuşmasını söyle sürdürdü: “Diyelim ki en kötü olasılıkla ret yedik ve partimiz kapatıldı. Tabii ki böyle bir şey beklemiyoruz. Bizim bu konuda HDP olarak hazırlıklarımız devam ediyor, tamamlandı hatta. Birden fazla seçeneğimiz var. Her halükarda biz HDP olarak HDP adı ile olsun, olmasın bu seçimlere gireceğiz, olacağız ve bu seçimlerin sonucunu tayin edeceğiz. Bundan hiç kimsenin en ufak hiçbir kuşkusu olmasın. Seçim startı verildi. Emek ve Özgürlük ittifakı olarak kendi adayımızı çıkarmaya karar verdik.”

Beştaş: “HDP Adı Olsun Olmasın Biz Bu Seçime Gireceğiz ve Sonucunu Tayin Edeceğiz”
2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beştaş: “HDP Adı Olsun Olmasın Biz Bu Seçime Gireceğiz ve Sonucunu Tayin Edeceğiz”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!