BEN DE DEMİŞTİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba Ne Haber Ailesi;

Seçimden sonra Ak Partili arkadaşlara ben demiştim diyeceğime çok eminim. Evet, seçime çok kısa süre kalmasına rağmen Siirt Belediyesi Kayyum başkanının istifası için ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir. Kayyum başkanın istifası seçmende daha milletvekili seçmemişler. Siirt için bizler için bunları yapıyorsa, milletvekili seçildikten sonra Siirt’imiz için, bizler için neler neler yaparlar, izlenimi oluşturur. Neden belediye kayyum başkanı? kıştan daha bahara geçememiş iken su kesintileri başladı. 1 hafta sular akmadı sonrasında akan sular çamurlu ve bulanık akmaya başladı. Tabi bu Siirt’e çok sıkıntı oluşturdu. Seçmen bağırıp çağırmaya başladı. Belediyeden icraat yerine beklenen açıklama geldi. Sularda hiçbir sorun yoktur sadece biraz bulanıktır. Amenna. Sayın kayyum başkanım buyursun bizim bulanık sudan içsin, söz bizde içeceğiz. Bu tür açıklamalar insanlarda nefreti daha da tetiklemek ve büyütmekten başka da bir işe yaramıyor. Bitti mi? hayır. Sancaklar ilkokul önü berbat bir durumda, öğrenciler perişan, okul perişan, veliler perişan çevrede oturan mahalle sakinlerinden bahsetmiyorum bile…

***

Aslında ben şunu bir türlü anlayamadım. Tamam, anladık kayyum belediye başkanında bir hayır yok bu şehre. Peki, Adalet ve kalkınma partisi millet vekil adayları nasıl bu duruma müdahale etmiyor, ben bunu anlamış değilim. Ben Ak Parti milletvekili adayı olmuş olsaydım, kayyum belediye başkanını umursamaz tavrına karşılık oradaki inşaatı seçime kadar dahi olsa durdurur, cebimden tüm masrafları öder, o asfaltı yapardım. En azından okullar tatil olana kadar inşaatın tekrar başlatmazdım veya asfalt yapılmış yol ile devam etmesini sağlardım. Bir önceki belediye başkanlık seçiminde birçok büyükşehir belediye başkanlığını asla ama asla Cumhuriyet Halk Partisi kazanmadı. Bariz bir şekilde soğan ve patates fiyatlarındaki yükselişi kazandı ve maalesef Ak Parti Tarım Bakanı da bu süreci gözleri ile izledi. Bu seçimi de kaybederlerse Ak Parti milletvekilleri kaybetmeyecek. Kayyum belediye başkanının çalışmaması onlara kaybettirecek. Buradan diyorum demedi demeyin.

***

Kayyum Belediye Başkanının nasıl oldu anlayamadığım tek doğru hareketi tanıdığım günden bu yana çizgisinden vazgeçmeyen, doğrudan çıkmayan, siyasi hayatı boyunca hiçbir şaibeye karışmayan Murat Özekinci beyi Belediye Başkan Yardımcısı yapması oldu. Aslında Murat Bey için özel bir yazı yazacaktım ama çok düşündüm ve yazmaktan vaz geçtim. Şimdi Antar, Murat beyi övüyor ise bu işte bir iş var deyip onu da görevden alırlar diye ne tebriğe gittim, ne de hakkında yazı yazdım. Evet, başta da dedim, kendi davasından hiç vazgeçmeyen bir hizmet adamı Murat bey. Fakat bu göstermelik atama Belediye’nin her tarafının eğriliğinden dolayı hiçbir yeri düzeltemiyor. Çünkü “TUZ KOKMUŞ”. İnşallah kendisi için kötü olmaz bu tebrik. Murat bey başkan vekilliğiniz önce sizlere sonra şehrimize hayırlı olsun.

***

Gelelim vekillerin çalışmalarına. Hiçbir partinin milletvekili adayı ile görüşme şansımız olmadı fakat sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarı ile hepsi sahada koşturmakta. Fakat birçoğu gözlemlediğim kadarı ile kitlesel oyların peşinde. Mamafih her zaman belirttiğim gibi bu ve bundan sonraki seçimleri ağalar, şeyhler belirlemeyecek, gençler belirleyecek ve bence böyle kitlesel oyların peşinde koşmaktan ise gençlere ulaşmaları gerekmektedir. Gençler ile her fırsatta söyleşi yapmaları gerekmektedir. Ne haber ajansının siyaset meydanı tarzı programları bu tür zeminleri çok güzel hazırlayabilir. Buradan tüm milletvekili adaylarına benden demesi.

***

Sevgili Ne Haber ailesi haftaya görüşmek üzere

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BEN DE DEMİŞTİM
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!