Batman OSB Yolunda Çalışmalar Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman-Siirt çevreyolunda sık sık yaşanan ölümlü kazaların ardından Batman Valiliği ve 9. Karayolları Bölge Müdürlüğü yolda orta refüj çalışmalarına başlandı.

Batman Siirt çevre yolunda geçtiğimiz hafta sonu 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan yolda orta refüj çalışmalarına start verildi.

Karayolları 9. Bölge müdürlüğü yetkilileri ile orta refüj çalışmalarını yerinde inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp yaptığı açıklamada tespit etmiş oldukları 6 adet düğün salonunda mühürleneceğini bilgisini de paylaştı.

Batman OSB Yolunda Çalışmalar Başladı

“Yol Güvenliği ile İlgili Alacağımız Tedbirler Var”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp “Beşiri yolu halkımız tarafından uzun yılardan beri hep gündemde tutulmaktadır. Yolla ilgili ihtiyaçlar sıkıntılar hep talep edilmektedir. Bu yolumuzla ilgili de maalesef yaşanan trafik kazalarıyla ilgili bunların azaltılması ile ilgili, yol güvenliği ile ilgili alacağımız tedbirler var” dedi.

Yol çalışması hakkında bilgi veren Canalp, “Bu yol aynen Hasankeyf yolla ilgili duble yol olarak dört dörtlük bitirildiği zaman hem ayrılmış yol olacak hem kenarında servis yollarıyla beraber faaliyet gösteren bir yol olacak. Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek, dört dörtlük aydınlatması olan bir yol olacak, hatta bisiklet yolarının dâhil olduğu bir yol haline getirilmiş olacak. Ancak yolun bitmesini bekleyemeyiz bu yolun bu şekle gelinceye kadar alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık” ifadelerini kullandı.

Batman OSB Yolunda Çalışmalar Başladı

“Batman’ın İhtiyaç Duyduğu Şey Organize Sanayidir”

Gece kondu sanayileşmesinin trafik güvenliğini zora soktuğunu ifade eden Canalp, “Bölge müdürlüğümüz ile beraber, Emniyet ve Jandarmayla ile beraber yapılacak olan işlerin listesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan 1 tanesi, şu anda gördüğünüz gibi yolu ayrımlı yol haline getirmektir. Bu yolla ilgili temel sıkıntılardan en esaslı olanı yoldaki dikey trafiktir. Karayollarımız burayı yaptığı zaman yolun sağında solunda şuanda var olan tesisler yoktu. Her zaman söylüyoruz Batman’ın ihtiyaç duyduğu şey organize sanayidir. Organize sanayi olmadığı zaman gece kondu sanayileşme olduğu zaman, neyin olduğunu bu yol net bir şekilde gösteriyor. Yani organize yolu üzerindeki kenarındaki sanayileşme gece kodu sanayileşmedir. Gece kondu sanayileşme olduğu zaman da trafik güvenliğinin ne şekilde sağlamanın zor olduğunu ve kazalara nasıl sebebiyet verdiğini buradan bir kez daha görüyoruz” dedi.

Yolda trafik güvenliğini sağlayacak bir çalışmasının yapılacağını ifade eden Canalp, “Bu refüj çalışması bittiği zaman dikey trafik sona erecektir. Dolayısıyla da hem yaya trafiği güvenliği açısından hem de araç güvenliği açısından daha iyi bir noktaya geleceğiz. Bu yol üzerinde yine geçici olarak trafik güvenliğini sağlamak ve dikey trafik hareketine destek olmak için 2 adet ışıklı kavşak inşa edilecektir” diye konuştu.

Batman OSB Yolunda Çalışmalar Başladı

“Mühürleme İşlemleri Başlamış Durumda”

Yol üzerinde bulunan düğün salonlarının mühürleneceğini belirten Canalp, “Güzergâh boyunca tespit etmiş olduğumuz 6 adet düğün salonu var. Bu düğün salonları ile ilgili İl Özel İdaremiz şu anda gerekli idari işlemleri yapıyor ve mühürleme işlemleri başlamış durumdadır. Buradaki düğün salonları da mühürlenecektir ve buradaki faaliyetlerde izin verilmeyecektir” dedi.

Kaynak: Batman Sonsöz Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Batman OSB Yolunda Çalışmalar Başladı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!