Baraj Mağduriyeti Meclis Gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Ilısu Barajı’nın yapılması sonrası Siirt’te köyleri sular altında kalanların sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Dicle nehri üzerine yapılan Ilısu Barajı’yla Siirt’te 200’e yakın köy ve mezrası sular altında kaldı. Siirt merkeze bağlı Aktaş, Bostancık, Gökçebağ, Demirkaya, Eğlence, Yokuşbağları, Kışlacık, Kayıklı, Kelekçi, Ormanardı, Kalender, Güneşli, Konacık, Kayaboğaz köyleri ile Kurtalan ilçesine bağlı Aydemir, Bağlıca, Yuvalı ve Eruh ilçesine bağlı Yeşilören, Payamlı, Kavakgölü, Ufaca köyleri sular altında kaldı. Arazileri kamulaştırılan yöre sakinlerinin bir kısmı başka şehirlere göç ederken bir kısmı da su ve elektrik olmadan çadırlarda yaşıyor.  

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Bakırhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Ilısu Barajı’nın yapılması sonrası yaşanan mağduriyeti sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne verilen soru önergesinde şunlar soruldu:

  1. Ilısu barajının yapılmasından kaynaklı köyleri sular altında kalan yurttaşların mağduriyeti neden giderilmemektir? Bu konuda bakanlığınız devreye girmeyi düşünmekte midir? 
  2. Köyleri sular altında kalan yurttaşlara yaşamlarını kurabilmeleri için uygun bir mekan neden gösterilmemiştir? Yurttaşlara yeni yerleşim yerleri tahsisi konusunda ne gibi bir planlamamınız olacaktır?
  3. Evsiz kalanlara kredi ile yeni evler yapılacağı söylenmiş. Fakat evler yapılmamış. Evler ne zaman yapılacak?
  4. Dünyanın birçok yerinde bir bölgeye baraj yapılmadan önce o bölgede yaşayan yurttaşlar için önce uygun yerleşim yerleri yapılır. Altyapısı, yolları ve fiziki koşulları sağlanır. Ilısu barajı yapılırken hükümetinizin ve bakanlığınızın benzer bir hazırlık yapmamasının nedeni nedir?
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baraj Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!