Bakırhan: “Siirt Valisi Çok İstiyorsa Gelip Bizle Yarışsın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Siirt milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, yaptığı açıklamada, Tarafsız olması gereken valiler, kaymakamlar, bürokrasi il yönetimlerinden daha aktif çalışıyor. Biz Siirt valisine çok istiyorsa gelip bizle yarışmasını burada öneriyoruz.” dedi.

HDP 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesi seçim güvenliği ile ilgili il binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Siirt İl Eş Başkanı Hatice Tay, şunları söyledi: “Türkiye’nin seçim sicili çok temiz değil. 2017 yılındaki referandumda mühürsüz 3 milyon oyun hukuksuz bir şekilde geçerli sayıldığını unutmadık. 2018 yılındaki seçimlerde yapılan usulsüzlükler hafızamızda. 2019 yerel yönetim seçimlerinde dışarıdan seçmen taşınmasına, ölmüş insanların seçmen olarak yazıldığı ve bir evde 350-400 seçmenin yazıldığını biz Siirt il örgütü olarak tespit etmiştik. Yine 2019 yerel yönetim seçimlerinde Iğdır ilimizde 39 yataklı öğretmen evine 850 seçmen yazıldığını il örgütümüzün itirazı sonucu dondurulmuştu. Bu da YSK tarafından seçmen kaydının dondurulmasının ilk örneğiydi.”

Bakırhan: “Siirt Valisi Çok İstiyorsa Gelip Bizle Yarışsın”

“Ya Tek Adam Ya Demokrasi”

Tuncer Bakırhan

“Ya tek adam ya demokrasi için oylarımızı kullanacağız. Ya bu yolsuzluk zulüm üzerine devam edecek ya da gerçekten herkesin adil, eşitçe bir arada yaşadığı bir ülkenin zeminlerini, temellerini hep birlikte 14 Mayıs’taki seçimden sonra atacağız” diyen Yeşil Sol Parti Siirt milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, şöyle konuştu:

“Yani ülkeyi bataklığa sürükleyen bir iktidar seçimlerde de her zaman elinden gelebilirse bütün hileleri hayata geçirebileceklerini tahmin edebiliyoruz. Yalnız bu iktidarın, bu hükümetin unuttuğu bir şey var. Kudretli olan halkın kendisidir. En güçlü olan halkın tercihleridir. Sonucu tayin eden halkın atmış olduğu oylardır. Dolayısıyla biz halkın tercihinin, bu kıymetli oylarının bu tek adam rejimini sonlandıracağına inanıyoruz. Bunu da yaklaşık 20-25 gündür sokakta, caddede, köylerde, bugüne kadar yanımıza uğramamış, partimize oy vermemiş seçmenlerle yapmış olduğumuz görüşmelerde ortaya çıkardık.”

Bakırhan: “Siirt Valisi Çok İstiyorsa Gelip Bizle Yarışsın”

“Türkiye’de Olduğu Gibi Siirt’te De Durum İyidir”

Siirt halkı uzun süredir değişimden yana diyen Bakırhan, “Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de durum iyidir. Siirt halkı kudretlidir. Siirt halkı aslında uzun süredir değişimden yana bir tercih ortaya koymuştur. Bu tercihlere uygun bize yaklaşmaktadır. Siirt halkı merak etmesin biz bürokrasinin yanlı tutumuna rağmen, bürokrasinin tehditlerine şantajlarına rağmen, Siirt halkının sandığa giden oylarını sonuna kadar koruyacağımıza, bu oyların sonuçlanıncaya kadar sandıkları terk etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. İktidar çevreleri tarafından, iktidar basını tarafından kimi yalan yanlış manipülasyonlar yapılıyor. Gitmeyeceklermiş, vermeyeceklermiş, böyle bir şey yok. Halk kimi tercih edecekse o gelecektir, gelecek de. Halk kime oy vermişse o seçilecektir, seçilecektir de. Bu konuda halkımızın bize güvenmesine, sandıklara gitmesine, oy kullanmasına, valilerin kaymakamların bürokrasinin bütün tehditlerine hükümet olanaklarını seferber etmesine rağmen artık bir karşılıklarının kalmadığını çok iyi biliyoruz.” cümlelerini kullandı.  

“İlçe Kaymakamlarını Bu Kadar Siyaseti Seviyorlarsa Gelsinler İktidar Partisine Aday Olsunlar”

“Bugün Siirt’te sahada AKP milletvekillerini görmüyoruz. AKP yöneticilerini çok az görüyoruz. Siirt’te çalışan AKP değil çünkü bir karşılıkta yok. 21 yıllık bir iktidarın gelmiş olduğu noktada perişan olan bir halktan oy istemeye yüzleri yok. Artık kimse onların vaatlerine, sözlerine, programlarına, planlarına güvenmiyor.” diyen Bakırhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef siyaset yapması gerekenler işte bugün parti binalarında oturuyor. Tarafsız olması gereken valiler, kaymakamlar, bürokrasi il yönetimlerinden daha aktif çalışıyor. Biz Siirt valisine çok istiyorsa gelip bizle yarışmasını burada öneriyoruz. İlçe kaymakamlarını bu kadar siyaseti seviyorlarsa gelsinler iktidar partisine aday olsunlar, birlikte yarışalım diyoruz. Bu hükümet olanakları bir siyasi partinin olanakları değil. Yanlış yapıyorlar. Ayın on beşinde devletin bu olanaklarını bir partiye iktidar partisine kullanan bu yöneticiler hakkında da yargı aracılığıyla partimiz, genel merkezimiz gerekli olan suç duyurularını yapacaktır. Dingonun ahırı değil burası. Evet zulüm var, antidemokratik bir zemin var, eşit olmayan koşullarda yarışıyoruz. Ama bu sürgit böyle olmayacaktır. 15’inden sonra Siirt Valisine sen AKP başkanı mısın, Siirt’in valisi misin? Sorusunu soracağız biz. Dolayısıyla bürokrasinin tarafsız olmasını istiyoruz, tarafsız kalmasını istiyoruz. Taraflı olsalar dahi Siirt’in Kürtleri, Arapları,  Türkleri, kadınları, gençleri kesinlikle bu iktidarı sandığa gömecektir. Bunun bir kaçarı yoktur.”

Bakırhan: “Siirt Valisi Çok İstiyorsa Gelip Bizle Yarışsın”
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakırhan: “Siirt Valisi Çok İstiyorsa Gelip Bizle Yarışsın”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!