Bakırcılık Bitiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te, bir zamanlar 100’ü aşkın esnafın bulunduğu Helvacılar Çarşısı’nda, günümüzde bir elin parklarını geçmeyecek kadar dükkan kaldı. Teknolojiye direnen son bakırcı ustaları, artık müşteri ve çırak bulamamaktan şikâyet ediyor.

Bir zamanlar en iyi meslek dallarından bir olan bakırcılık, şimdilerde unutulmaya yüz tuttu. Siirt’te Helvacılar Çarşısı’nda bakırcı ustası giderek tükenmeye başladı.

İşlerinin tam yoğun olması gerektiği zamanın olmasına rağmen hiç iş olmadığını söyleyen Bakırcı Murat Onal, “Valla işlerimiz şu anda yok. Sezon başı olmasına rağmen iş zamanındır ama iş yok. Biz oturuyoruz. Bunun en büyük sebebi ekonomi. Bir parça alıyorsun diğer gün aynı fiyata alamıyorsun. Aldığımız parçaları paraya çeviremiyoruz.” dedi.

“Eski İşlerimizin Dörtte Biri Bile Kalmadı”

Geçen yıllarda işlerinin çok iyi olduğunu ama artık o işlerin dörtte birinin kalmadığını ifade eden Onal, “Eskiden işlerimiz çok iyiydi. Köyden gelen insanları burada iki gün bekletiyorduk ama şimdi ne gelen var ne giden. Eski işlerimizin dörtte biri bile kalmadı.” diye konuştu.

Bakırcılık Bitiyor

Bakırcılığın neredeyse bittiğini belirten Onal, “Bakırcılık bitiyor. Eğer pekmez sezonu olmazsa bakırda satılmıyor. Şu anda ben bu zanaatı bırakırsam benim çocuğum gelip bu zanaatı yapmaz, yapamaz. Söylersem de gelip yapmaz. Zanaat kalmadı.” dedi.

Bakırcılık Bitiyor
Bakırcı Murat Onal
Bakırcılık Bitiyor
Bakırcılık Bitiyor
Bakırcılık Bitiyor
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakırcılık Bitiyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!