Bakımsız Araç Öldürür!

Bakımsız Araç Öldürür!

Siirt’te havaların ısınmasıyla sürücüler araçlarının bakımı için sanayinin yolunu tuttu. Vatandaşlara uyarılarda bulunan sanayi esnafı İrfan Yılmaz, “Bir cıvatanın gevşek kalması insan hayatına mal olabiliyor.” dedi.

Araç bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Araç bakımları belirli bir kilometrede bir yapılıyor. Araçların bakımları yapılması gerekiyor. Yola çıkacak vatandaşlarımız için yağ bakımları, kayış kontrolleri özellikle mekaniksel kontrollerin tamamen yapılması gerek. Yaz ayının gelmesiyle birlikte bakımların tamamen yapılması gerek. Havalar tozlu olduğu zaman filtreler çabuk tıkanıyor. Yağ bakım kartlarından aracın bakımı gelip gelmediği anlaşılıyor. Aynı zamanda da bizde kendimiz yağ çubuğunu çekip yağın durumuna bakabiliyoruz. Çok kirlendiyse sürtünme payı kalmıyor. Kilometresi az bile yakıyorsa yılda bir bakımın yapılması gerek.” ifadelerini kullandı.

Araç bakımını yaparken yaptıkları çalışmaları anlatan Yılmaz, “Bakımını yaparken aracın yağlarını boşaltıyoruz. Sonra filtrelerini değiştiriyoruz. Bunları değiştirdikten sonra tapaları değiştiriliyor. Araçlarda bakımların sürekli yapılması lazım. Araçtan en ufak bir ses geldiğinde en yakın sanayiye gidip mutlaka ustaya başvurulması gerekiliyor. Bir cıvatanın gevşek kalması insan hayatına mal olabiliyor.” dedi.

Maliyetlerinin yüksek olduğunu ifade eden İrfan Yılmaz, Maliyetler şu an biraz yüksek. İnşallah düşer de bizde bunu umuyoruz. Araçtan araca değişiyor ama 1200 TL’den 3000 TL’ye kadar çıkabiliyor.” diye konuştu.     

Exit mobile version