Bahçesine Ektiği Ağaç 15 Kilo Muz Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İklim Şartları nedeni ile hava Sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği Şırnak’ın Cizre İlçesinde bir vatandaşın bahçesine ektiği Muz Fidesi meyvesini vermeye başladı.

Akdeniz bölgesinde yetişen ve Hatay’dan getirilip Cizre’de Dicle Nehri Kenarındaki bir bahçeye ekilen muz fidesi sonuç verdi. Muhammed Yasa Yural’ın bahçesine ektiği muz ağacından yer yıl 15 ile 20 kilo arasında muz toplanıyor.

Şırnak’ın Cizre İlçesi Kale Mahallesinde ikamet eden Muhammed Yasa Yural, bölgedeki toprakların ekime elverişli olduğunu göstermek ve ağaç dikmenin önemini insanlara göstermek için bahçesine ektiği muz fidesinden her yıl 15 ile 20 kilo arası muz toplanıyor.

Bahçesine Ektiği Ağaç 15 Kilo Muz Verdi

Bundan önceki yıllarda bölgenin tamamı bağ ve bahçelerden oluştuğunu ifade eden Muhammed Yasa Yural, şehirleşme ve betonlaşmanın yaygınlaşması ile bağ ve bahçeler yok olmaya başladı. Bende bu bölgenin topraklarının ne kadar verimli olduğunu bilen biriyim. Bunun için de bunu insanlara göstermek amacı ile bu muz fidesini bahçeye ektiğini söyledi.

Bu meyve ağacını bahçesine ekmesindeki amacının kendi çocuklarıma doğal, ilaçsız tam tarıma dayalı sebze ve meyve yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Yural, bahçemde incir ağacı, nar ağacı, avokado bile ektim. Geçen yıl Hatay’dan bir arkadaşım bana Anamur muzunu gönderdi ve gönderilen fideyi bahçeme ektim. Şehrimizin toprağının her çeşit meyvenin yetişmesine ne kadar elverişli olduğunu anlatmak ve göstermek istedim.

Ticaret için muz yetiştirmedim, ben sadece yetişip yetişmeyeceğini denemek istedim ama bu denemem olumlu sonuçlandı ve bu muz yetiştirirken hiçbir ilaç kullanmadım. Ağacın istediği su idi bende su verdim. Görüyorsunuz şu anda meyve vermiş durumda. Herkes bana bu bölgede muzun olmayacağını belirli bölgelerde olacağını söyledi. Bende sadece denemek istedim.

Bahçesine Ektiği Ağaç 15 Kilo Muz Verdi

Şuan ağacımız meyve verdi. Muzun yetişmeyeceğini söyleyen arkadaşlarıma da yavru fide vererek bahçelerine ekmesini sağladım dedi. Bahçedeki muz ağacından her yıl 15 ile 20 kilo arasında muz topladığını ifade eden Yural, yeşil bir Cizre ve yeşil alanlar için herkesi ve her kesimi ağaç dikmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Cizrem Gazetesi

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçesine Ektiği Ağaç 15 Kilo Muz Verdi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!