Atatürk’ün Siirt’te Gelişi Törenlerle Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 16. Kolordu Komutanı iken, Siirt’e gelişi nedeniyle, “14 Eylül Siirt’ in Şeref günü” düzenlenen törenle kutlandı.

14 Eylül Siirt Şeref günü kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki ATATÜRK anıtında çelenk sunumuyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya tarafından Şeref defterini imzalamasıyla başladı.

Valilik Şeref defterini imzalayan Vali Kızılkaya şunları kaydetti:

“Hoşgörü ve sevginin, barış ve kardeşlikle yoğrulduğu, içinde farklı kültürlerin ve dillerin bin yıldır huzur ve güven ikliminde bir arada yaşadığı kadim şehrimiz Siirt’te teşriflerinizin 107’nci yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Zatıâlinizin önderliğinde Yurt sathında yaktığınız kurtuluş meşalesiyle başlayan bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet gibi bir cevherle taçlandırıp aziz milletimize emanet ettiniz. Şanlı eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti, açtığınız yolda bugün emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecektir. Bizler, köklü bir tarih ve kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak, açtığınız aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda durmadan yürüyeceğimize ve mukaddes ve kutlu vatanın hangi köşesinde olursak olalım gösterdiğiniz hedefe azimle ulaşacağımıza manevi huzurlarınızda bir kez daha söz veriyoruz. Bu duygularla, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, başta zatıâliniz olmak üzere istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını ve bu toprakları bize vatan kılan, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Kutlama törenlerine; Vali/Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın yanı sıra il protokolü, askeri ve mülki erkân, kurum müdürleri, Siyasi Parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ün Siirt’te Gelişi Törenlerle Kutlandı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk’ün Siirt’te Gelişi Törenlerle Kutlandı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!