ARAPSAÇINA DÖNEN PARK SONUNDA AÇILDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 yıldır yenileme çalışması kapsamında kapalı olan Kızlar Tepesi Parkı nihayet açıldı.

2003 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehrin en büyük parkı olma özelliğine sahip Kızlar Tepesi 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden onarıma alınmıştı. Park 4 yıllık bitmek bilmeyen yenileme çalışmalarının ardından bugün yeniden açıldı.

2019 yılı 8 Mart tarihinde HDP’li belediye tarafından törenle açılan park yeniden kapatılmış ve 2 yıl daha kapalı kalmıştı. Şehrin en büyük sosyal ve yeşil alanı olarak bilinen Kızlar Tepesi bugün Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu talimatıyla yeniden açıldı.

4 Başkan Açılacak Demişti!

2017 yılında Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 2019 yılında Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, 2020 yılında Siirt Belediye Başkan Vekili Ali Fuat Atik ve 2021 yılında Siirt Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun gündeminde yine adı geçen park vardı. Hepsinin açılıyor dediği park 4 yılın ardından nihayet açıldı.

11 Milyon Lira Harcanmıştı

Siirt’in tek yeşil alanı olarak bilinen Kızlar Tepesi, kayyum döneminde peyzaj çalışması için davetiye usulü ile ihale edildi. “Kızlar Tepesi Parkı 1’inci kısım düzenleme işi”, 15 Haziran 2017’de “Doğu ve Güneydoğu illeri kamu ihtiyaçları ortak altyapı, cadde ve yayalaştırma alanı düzenleme işi” kapsamında hibe yoluyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’ye verilip sözleşme bedeli ise 11 milyon 630 bin 796 TL’ye işin yapımı da Aksiyon Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne verilmişti. Siirt Belediyesi’ne ait alanda işlerin büyük bir kısmı bitirilmiş fakat firmanın hak edişleri alamadığı için yeşil alanı belediyeye teslim etmemesi ile geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ARAPSAÇINA DÖNEN PARK SONUNDA AÇILDI!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!