Siirtli Esnaf: “Alım Gücü Azaldığı için Eski Telefonlar Tamir Ediliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telefon fiyatlarının artmasıyla berber sıfır telefon alamayanların eski telefonlarını tamir ettiğini belirten Siirtli telefon tamircisi Tayfur Başer, “Alım gücünün az olduğundan dolayı şu an bütün eski telefonlarını yastık altından dolaplarından çıkarıp onları tekrar tamir ve onarmaya çalışıyorlar.” dedi.

Alım gücünün azaldığını ifade eden Tayfur Başer şöyle konuştu: “Şu an ekonominin biraz düşük olması ve gelirin az olması ailelerin alım gücünün az olduğundan dolayı şu an bütün eski telefonlarını yastık altından dolaplarından çıkarıp onları tekrar tamir ve onarmaya çalışıyorlar. Çünkü şu an nereden baksanız alacakları herhangi bir telefonun 3 bin, 4 bin civarında olduğundan dolayı kimsenin alım gücü yok.”

Dövizin yükselmesiyle telefon parçalarına da zam geldiğinin söyleyen Başer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ise şu an kazanıyoruz ama eskisi gibi değil yine. Çünkü ekonomiden dolayı, doların yükselmesinden dolayı, dövizin yükselmesinden dolayı bize gelen parçalarında fiyatı yükseliyor. Ondan dolayı fazla kar marjımız da kalmıyor. Eskisinden daha iyi işimiz ama şu an kar marjı kalmıyor çünkü dövizin yükselmesinden dolayı biz de hemen hemen eşit şekilde gidiyoruz.”

Siirtli Esnaf: "Alım Gücü Azaldığı için Eski Telefonlar Tamir Ediliyor"

Yeni telefon alacak güçlerinin kalmadığını belirten İdris Özbey ise, şunları söyledi: “Yeni telefon alacak gücümüz olmadığından dolayı eski telefonlarımızı mecburen tamir etmeye çalışıyoruz. Başka çare kalmadı. Şu anda günümüz şartlarından yapılabilecek ekonomik olarak tek bu kaldı. Yeni telefon alabilecek gücümüz yok.”

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Esnaf: “Alım Gücü Azaldığı için Eski Telefonlar Tamir Ediliyor”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!