Alamayan Kiralıyor

Alamayan Kiralıyor

Elbise fiyatlarında artış nedeniyle kadınlar elbise kiralama yoluna gidiyor. Ortalama üç bin TL’ye satın alınabilecek olan bir elbise 700 TL’ye kiralanabiliyor.

Enflasyonun artması elbise fiyatlarını da etkiledi. Düğün elbisesi fiyatlarında artış birçok insanı kiralamaya itiyor. Bir elbise ortalama dörtte bir fiyatına kiralanabiliyor.

Siirtli Fehime Sevgin, elbise kiralama sektörüne ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Sevgin, sektöre atılma hikayesini şöyle anlatıyor:

“Yakın bir akrabamın bir düğünü vardı. O düğüne hazırlanırken ki bütçeyi düşündüm. Üç kadın üç ayrı güne hazırlanırken en az 25 bin lira bir bütçe ayırmam gerektiğini fark ettim. Tamam dedim artık satın almak çok zor. Kiralamak zorunda kaldım. İlk defa ürün kiralamak aklımdan geçince bu işe girdim.”

Elbise fiyatlarında artış nedeniyle kadınlar elbise kiralama yoluna gidiyor

“İnsanlar Bu Kiralama İşini Çok İyi Buluyor”

Siirtlilerin elbise kiralama işine sıcak baktığını belirten Sevgin, “İnsanlar bu kiralama işini çok iyi buluyor. Bunu söyleyince bizim de moralimiz çok düzeliyor. İyi ki bu kiralamalar var diyen çok müşterimiz oldu.” diyor.

Elbise kiralamanın daha ekonomik olduğunu ifade eden Sevgin, şunları söylüyor:

“Şu anda bir abiyeyi üç bin liranın altında bulamadıklarını ve bugün kiralamayla üç bin liraya bir hanımefendi kendini ve üç kızını iki güne hazırlayabiliyor ve bu da çok iyi. 3 bin TL’ye aldığı bir elbiseyi 700-750 TL’ye kiralayabiliyor.”

Düğün sezonunda daha yoğun satışların olduğunu belirten Sevgin, “Temmuz ve ağustos ayında iyi bir yoğunluk oldu. Malum düğün sektöründe çok yoğun olan aylar. Şu an hafif bir durgunluk var çok doğal ama genel olarak iyi.” diyor.

Enflasyonun artması elbise fiyatlarını da etkiledi

“Güçlü Kadınlar İstiyorum”

“Kadının isterse her şeyi başarır” diyen Sevgin, konuşmasını şu cümlelerle tamamlıyor:

“Her kadının çok güçlü olduğuna inanıyorum. Kadınlar kendine inansın ve hayalinde bir iş varsa bunu yapsın. Güçlü kadınlar istiyorum.”

Fehime Sevgin

Exit mobile version