AKŞENER’İN KURTALAN ZİYARETİNDE GERGİNLİK

AKŞENER’İN KURTALAN ZİYARETİNDE GERGİNLİK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Siirt ve Kurtalan’da esnaflarla bir araya geldi. Kurtalan esnaf ziyareti esnasında bir vatandaşın, “Siz gelseniz siz de çalacaksınız” sözleri kısa süreli gerginliğe neden oldu.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere Siirt’e geldi. Akşener, Siirt’te “Başbakan Meral” sloganlarıyla karşılandı. Kurtalan ziyareti esnasında “Demirtaş terörist mi?” ve “Kürdistan’ı inkar ediyorsunuz” sözleri Akşener ve ekibini terletti.

MERAL AKŞENER SİİRT

 “İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUZ”

Akşener’in Siirt esnaf ziyaretinde konuşan bijuteri dükkanı esnafı, “Öğrenciler gelince işler daha iyiye gidiyor. Üç ailenin geçindiği bu dükkana bugün sadece 5-6 kişi geldi. Bütün bunların üstüne kira ve elektrik, su, doğalgaz faturaları eklenince işin içinden çıkamayacak duruma geldik. Sattığımız ürünleri eskiden birkaç kuruşa temin edebiliyorken şu anda birkaç liraya temin edebiliyoruz. Bu durumdan dolayı müşterilerimizde, bizde çok şikayetçiyiz” dedi.

“ESNAF GÜNÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR”

Giyim dükkanı işleten esnaf ise sorunlarını şöyle anlattı: “Ülkenin ekonomisi sağlam olmayınca geleceği de sağlam olmuyor. Esnaf sanki boşa kürek sallıyor, gününü kurtarmaya çalışıyor. 30 seneyi aşkındır esnaflık yapıyoruz. Artık borçla mal alamıyoruz o dönem bitti. Esnaf boşa kürek sallıyor sadece gününü kurtarmaya çalışıyor.”

AKŞENER DEMİRTAŞ TERÖRİST Mİ SORUSU CEVAPSIZ BIRAKTI

Kurtalan’da bir hırdavat esnafı ile sohbet eden Akşener’e Cemil Taşkesen adlı bir vatandaşın, “Sayın Başkanım Selahattin Demirtaş terörist mi? Teröristse hepimiz teröristiz. Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, ‘Kürdistan’ inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” sözleri üzerine Akşener, “Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir.

O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk’üm, sen Kürt’sün. Dolayısıyla bir Kürt’le bir Türk’ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki ‘Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne’den Kars’a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna ‘evet’ diyorsan… Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil.” dedi.

AKŞENER EKİBİ: “KÜRDİSTAN’A DEĞİL TÜRKİYE’YE GELDİK”

Taşkesen’in Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” sözleri üzerine İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan ise, “Burası Türkiye biz Türkiye’ye geldik.” yanıtını verdi.  

“TEK İSTEĞİMİZ İTTİFAKI BOZMAYIN”

Kurtalan’da bir hırdavat dükkanına giren Akşener’i “Sayın Başbakan hoş geldiniz” diyerek karşılayan işletmeci, “benim işim iyi olsa komşumun işi iyi olmasa boştur. Bizim sizden tek isteğimiz şuan bulunduğunuz ittifaklar var. Bu ittifakları bozmayın.

Bu birinci şartımız sizden. Çünkü biz sizinle beraberiz. Biz gönlümüzü size kaptırıyoruz. AKP, MHP iktidarına karşı biz sizinleyiz. Ekonomide durum ortadadır. Ben ve üç evladım buraya bakıyoruz. Kısmetse bir ay sonra evladımı evlendireceğim. Tamamen faiz lobisi altında oğlumu evlendiriyorum. Bir esnaf nasıl olabilir? Emin olun 174 bin TL banka kredisi çekmişim ve benim oğluma gidecek para 300 bin TL. Sadece bir esnafım ve benim gibiler gerçekten zor durumda.” diye konuştu.

“HACCA BİLE TORPİLLE GİDİLİYOR”

82 puanla mülakattan elenerek atanamadığını söyleyen edebiyat öğretmeni, “Beni 82 puanla mülakattan elediler. Bugün hacca bile torpille gidiliyor. Yani torpilin olmadığı sürece bir yere mümkün değil yani bunu sistemin içinde görüyoruz. Bugün en basit bir öğretmen bile alınca seni ilçe il başkanlığına yolluyorlar. Ben öğretmenim benim bir ilçe siyasi parti binasında ne işim var.” dedi.

Sohbet esnasında veresiye defterini gösteren hırdavat işletmecisi, 2019 yılında borç alanın hala ödeyemediğini söyleyerek, “Ne yapayım başkanım gidip boğazını mı sıkayım.” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ: “NE OLACAK HALİMİZ?”

Akşener’in esnaf ziyareti esnasında yolunu keserek derdini anlatan bir çiftçi, “kuraklık geçti desteğini almadık, 9 TL’ye gübre çıktı gübre alamıyoruz, ekin ekemiyoruz. Ne olacak halimiz? Yani çiftçi adamım borcumu ödeyemiyorum, traktör aldım traktörün bonusunu ödeyemiyorum. Ne olacak halimiz şaşırmış kalmışız. Başkanım bunu dile getirin. Ekin ekemiyoruz, gübre alamıyoruz, mazot alamıyoruz böyle durduk kaldık.” dedi.

Akşener’in Kurtalan ziyareti esnasında bir vatandaşın “Siz gelseniz siz de çalacaksınız” sözleri üzerine partililerle vatandaş arasında gerginlik yaşandı.  

Akşener, esnaf ziyaretlerinin ardından Batman ve ilçelerine ziyaretler gerçekleştirmek üzere Kurtalan’dan ayrıldı.

Akşener’e TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Genel İdare Kurulu üyeleri Rıdvan Uz, Zekai Kaya ve partililer eşlik etti.

Exit mobile version