Memleket Partisi Siirt İl Teşkilatından Şok İstifa

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresine destek vermesinin ardından Siirt İl Başkanı Siracettin İnci, ”Memleket Partisi’nin tezkereye ‘evet’ demesi ve Akp’nin peşine takılmasını kabul etmiyorum.” diyerek yönetim olarak istifa ettiklerini duyurdu.

Genel Başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nin Siirt İl Başkanlığına Siracettin İnci seçilmişti. Irak ve Suriye’ye iki, Lübnan’a bir yıl asker gönderme süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tezkereye CHP ve HDP’liler “hayır” oyu verdi. Tezkerenin süresi, AKP, MHP ve İYİ Parti’nin “evet” oylarıyla uzatıldı. Memleket Partisi de tezkereye destek verdiğini açıkladı. İnci, Memleket Partisi’nin de tezkereye destek vermesini doğru bulmayarak il ve ilçe yönetimleriyle beraber istifa ettiklerini duyurdu.

Siracettin İnci konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, ”Memleket Partisi’nin Türkiye topraklarına yabancı asker konuşlandırdığı tezkereye ‘evet’ demesi ve Akp’nin peşine takılmasını kabul etmiyorum. Askerlerimizin Suriye’de ölmesini istemiyoruz. Memleket Partisi Siirt İl Başkanlığından istifa etmiş bulunmaktayım.” dedi.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Memleket Partisi Siirt İl Teşkilatından Şok İstifa
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!