Siirtli Kahvehaneciler: “aşı olmadan gelme”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Türkiye’de uygulanacak olan aşısız kahvehanelere giriş yasağını Siirtli kahvehanecilere sorduk.
Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını yaptırmayan müşterilerini bugünden itibaren iş yerlerine almayacaklarını yeniden bir kapanmayı kaldıramayacaklarını açıkladı.

Siirt’te aşı randevusuna ve aşılamaya gidilmemesi kahveci esnafını harekete geçirdi. Sosyal buluşma noktalarından biri olan kahvehane, kıraathane ve kafeler için federasyon yaptırım kararı aldı.

Siirtli esnaflar kısıtlamanın gelmesini doğru bulduklarını ama aşı olan ve olmayanların nasıl ayırt edebileceklerini anlamadıklarını ifade ettiler.
Siirtli kıraathane işletmecisi , “Pandemiden en fazla biz etkilendik. Kahvehaneler bir ara açıldı ama hemen tekrar kapandı. 16 ay gibi bir sürede kahvehanede oyun yasağı geldi. Vatandaşlar zaten daha çok oyun oynamaya geliyor. Bu yasak da bizi çok etkiledi. Bir daha yasak gelmemesi adına çok iyi bir kısıtlama olmuş. Herkes aşısını vurursa ortada çok büyük bir risk kalmaz ama aşı olan ya da olmayanı nasıl ayırt edeceğiz onu anlamadık.” dedi.

“2 doz aşını ol gel”

Siirt’te artan vakalar esnafı başta olmak üzere vatandaşı tedirgin ediyor. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonunun açıkladığı kısıtlama dan sonra Siirtli esnafların yeni sloganı “2 doz aşını ol gel” oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli Kahvehaneciler: “aşı olmadan gelme”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!