Siirtli vatandaşlar “bıktık artık” diyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in hemen hemen her noktasında devam eden alt ve üst yapı çalışmalarının çevreye verdiği rahatsızlık vatandaşı adeta isyan ettirdi.

Siirt Belediyesi’nin il genelinde gerçekleştirdiği kazı çalışmalarına tepkiler devam ediyor. Şehir devam eden çalışmalar nedeniyle ortalığı toz duman götürürken vatandaş, “artık bıktık” diyor.  Halk, şehirde gezerken toz yutmaktan, esnaf ise iş yapamamaktan şikayetçi.

Ana caddeler başta olmak üzere şehrin neredeyse tüm noktalarında oluşan çukur ve yarıklar nedeniyle sürücüler zor alanlar yaşarken, evlerdeki vatandaşlar da toz nedeniyle kapılarını açamaz oldu.

Yapılan çalışmaların plansız olduğunu söyleyen Siirtli bir esnaf, “Yolları tek seferde kazıyıp bütün alt yapı çalışmalarını bitirdikten sonra kapabilirler. 2 – 3 ayda bir yolu yıkıp bir şey yapıyorlar sonra tekrar kapatıyorlar. Tek seferde yapsalar daha az masraflı olur. Yollar bozuk olduğu için insanlar bu yolu kullanmıyor bu da bizim işimizi olumsuz bir şekilde etkiliyor.” dedi.

Güres esnafı, “Siirt’te yangından mal kaçırır gibi alel acele kazılara başladılar. Havalar da ısındı her yer toz içinde evde camımızı, dükkanda kapımızı açamıyoruz. Sadece biz değil herkes perişan. Her mahallede bir çalışma var. Siirt’te bu tozu yutmayan kalmadı. Tam kapanma zamanında neden yapılmadı veya çalışmalar için mevsim doğru muydu? Şehrin kalbi Güres Caddesi yapılıyor. İhale ne kadar tuttu, nasıl beton dökülüyor, ne derece sağlam, yarın bir gün aynı şekilde yıkılmayacağını kim garanti edebilir? hiçbir şekilde bilmiyoruz.” sözlerini kullandı.

Kooperatif Mahallesi’nde oturan bir vatandaş, “Bizim mahalleyi kazıp bıraktılar daha burası bitmeden başka yerlere başlamışlar. Şehir şantiye alanına döndü. Biri bitmeden diğerine başlamak nerede görülmüş. Kooperatif Mahallesi’nde yaşıyorum. Bizim yolları görseniz köyden beter ama bakıyoruz daha bizim suyumuz yolumuz yok, belediye üniversiteye asfalt döküyor. Öncelik halk değil mi?” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli vatandaşlar “bıktık artık” diyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!