HASTANEDE KORKUNÇ İHMAL! ONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET Mİ VERİLDİ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 19 Temmuz 2020 tarihinde Covid-19 yoğun bakım servisinde hayati önem taşıyan oksijen tankının arızalanmasının onlarca hastanın ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid-19 yoğum bakım servisinde oksijen tankı arızası meydana geldi. Arızanın meydana geldiği 19 Temmuz 2020 tarihini takip eden günlerde Covid-19 kaynaklı ölümlerin artması dikkat çekti. Şikayetler üzerine Siirt İl Sağlık Müdürlüğü olaya ilişkin tahkikat başlattı.

Konu ile ilgili şikayetler üzerine İl Sağlık Müdürlüğünce tutulan tutanakta hastane yoğun bakım nöbetçisi Doktor Y.E.T, 19 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00 – 15.00 sularında oksijen sisteminde arıza meydana geldiğini doğruladı. Üstlerine bilgi verdiğini belirten Y.E.T, hiçbir hastanın ölmediğini ve hepsine müdahale edildiğini ifade etti.

Öte yandan belirtilen saatlerdeki kamera kayıtları incelendiğinde yoğun bakım alanında her hangi bir hareketliliğe rastlanmadı ve ilgili teknik personelin belirtilen tarihlerde oksijen kesintisinin olmadığına dair beyanları tutanaklara yansıdı.

Tutulan tutanaklar ve kamera kayıtları incelendiğinde hastane personeli ve yoğun bakım servisi nöbetçi doktorun beyanlarının bir biriyle çeliştiği görüldü.

Ne Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Tabipler Odası Siirt Başkanı Dr. Engin Kılınç, Oksijen kesintisinin satürasyonu düşük hastalara zarar verebileceğini belirtti.

Belirtilen tarihlerde vefat eden hasta yakınlarından Salih Sayın yaptığı açıklamada, hastanede korkunç bir ihmalin olduğunu iddia ederek onlarca insanın ölümüne sebebiyet verilebileceğinden bahsetti.

Sayın, “Babam 07.07.2020 tarihinden, vefat ettiği 21.07.2020 tarihine dek Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi(!) gördü. Vefatında büyük bir ihmaller zinciri söz konusu oldu. Somut delillerle tespit edilen tüm ihmallere ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Valilik tarafından sorumlular hakkında ilk etapta soruşturma izni verilmemesi sebebiyle Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine müracaat ettik ve Valiliğin soruşturma izni verilmemesine dair kararı mahkemece kaldırıldı. Şu an İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yeni bir tahkikat yapılmaktadır. Mahkeme kararı uyarınca, daha önce eksik yürütülen tahkikatın tamamlanması ve ihmallerde adı geçen tüm görevli ve yetkililerin hakkaniyetli bir şekilde ifadelerinin alınması gerekmektedir. Soruşturma dosyası halen derdest olup soruşturma iznine dair karar beklenmektedir.” dedi.

Vefat eden hasta yakını Sayın, “İhmaller zincirinin son halkası olan ve bizim dışımızda birçok aileyi ilgilendiren en önemli olaylardan biri ise, 19.07.2020 tarihinde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ana oksijen tanklarında meydana gelen arızadır. Bu arıza sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören tüm hastalar oksijensiz kalmış ve tıbbi literatürde ambulamak olarak tabir edilen manuel yöntemle hastalara oksijen verilmeye çalışılmıştır. Eğer oksijen tüpü veya manuel oksijen basımı oradaki hastalara yeterli olsaydı, yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duymazlar, entübe edilmezler ve ventilatöre bağlanmaları gerekmezdi. 19.07.2020 tarihinden itibaren, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören birçok hasta maalesef bu arıza ve diğer ihmaller sonucunda vefat etti. Aynı tarihlerde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve ihmaller sonucunda vefat eden onlarca insanımızın yakınları da umuyorum ki gerekli müracaat ve şikayetlerde bulunacak ve uzun zamandır süren bu adalet arayışımıza destek vereceklerdir.” diye konuştu.

HASTANEDE KORKUNÇ İHMAL! ONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET Mİ VERİLDİ?     HASTANEDE KORKUNÇ İHMAL! ONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET Mİ VERİLDİ?

HASTANEDE KORKUNÇ İHMAL! ONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET Mİ VERİLDİ?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HASTANEDE KORKUNÇ İHMAL! ONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET Mİ VERİLDİ?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!