GÖÇMENLERLE JANDARMA ÇATIŞTI: 2 ÖLÜ 12 YARALI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Pervari ilçesi Beğendik beldesinde göçmenleri taşıyan araç ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti 12 kişi yaralandı.

Göçmenleri taşıyan aracın güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymaması ve ateş açması ile beraber güvenlik güçleri tarafından karşı ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 göçmen hayatını kaybederken 12 göçmen yaralandı.

Yaralı göçmenler Pervari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından 10 yaralı göçmen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Siirt İli Pervari İlçesinden Beğendik Beldesi İstikametine doğru seyir halinde olan şüpheli bir aracın olduğu ve araç sürücüsünün şüpheli hareketler sergilediği, 27 Haziran 2021 günü saat:00.22’de 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmiştir.

İhbarın alınmasına müteakip, Pervari-Beğendik Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Beğendik Köprüsü üzerinde Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi icra edilmeye başlanılmış, saat:01.27 sıralarında kontrol noktasına yaklaşmakta olan şüpheli araç (Kamyon) devriye tarafından yapılan dur ihtarına uymadığı ve hızını artırarak aracı personelin üzerine sürüp, araçtan personele ateş açılması üzerine, devriye personeli de ateşe ateşle karşılık vermiştir.

Olay sonucunda, araçta (84) Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenin olduğu, tespit edilmiş, (2) göçmen hayatını kaybetmiş, (12) göçmenin ise yaralanmıştır.

Yarılı göçmenler ivedilikle Pervari Devlet Hastanesine sevk edilerek, burada yapılan ilk müdahalenin ardından (10) yaralı göçmen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.

Olay yerinden kaçan R.E. isimli araç sürücüsü yakalanmış olup, kaçan göçmenleri arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Olay ile ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GÖÇMENLERLE JANDARMA ÇATIŞTI: 2 ÖLÜ 12 YARALI
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!