SİİRT’TE SANAT İÇİN BİRARAYA GELDİLER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te çeşitli sanatsal etkinlikler yürüten Persona Sanat Topluluğu’nun 4 Haziran’da sahnelemeyi planladığı tiyatro gösterisinin provaları devam ediyor.

Öğretmen, sağlık personellerinde oluşan topluluk, tiyatronun yanı sıra şiir, resim ve müzik gibi sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyor.

Persona Sanat Topluluğu’ndan Ekrem Arslan, “Persona sevgi ve sanat topluluğu. Bu topluluktaki arkadaşların ekseriyeti öğretmen ve sağlıkçılardan oluşuyor. Biz toplumda aydın yarı aydın kesimini oluşturan sanat topluluğuyuz. Burada genel itibariyle tiyatro yapıyoruz fakat tiyatro dışında da şiir dinletisi ve paneller gibi etkinlikler yürütüyor. Sanatı Siirt’te birazda sevdirme adına umarım ön ayak oluruz.” dedi.

Persona üyelerinden Ebru Yağız, toplulukta yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Siirt küçük bir şehir. Bu küçük şehirde böyle sosyal bir topluluk bulmak benim için çok iyi oldu. İlk geldiğimde endişeliydim arkadaşım olmaz diye düşünüyordum. Sanatsal kültürel faaliyetleri çok seviyorum bulamamak beni üzerdi ama bu topluluğun bir parçası olmak beni gerçekten beni mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Topluluğun öncüsü Agit Destan şu ifadelere kullandı:

Persona sevgi ve sanat topluluğu 2020’de Siirt’te kurduğumuz bir sanat topluluğu. Burada daha çok tiyatral çalışmalar yapıyoruz. Bunların yanı sıra sanatsal çalışmalara da zaman ayırıyoruz. Şiir, resim, müzik gibi ama temel çalışma alanımız. Tiyatro üyelerimizin çoğunluğu öğretmenlerden oluşuyor. Sağlıkçılar da var aramızda. Bir oyun üzerinde çalışıyoruz konu çocuk gelinler. Kiraz Çiçekleri isminde bir tiyatro oyunumuz olacak. 4 Haziran’a yetiştirmeye çalışıyoruz. O gün bütün Siirt halkını oyunumuza bekleyeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE SANAT İÇİN BİRARAYA GELDİLER
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!