SİİRTLİLER RAMAZAN’DA İŞSİZ KALACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında kafe ve restoranların tekrar paket servise geçmesi, nüfusun çoğunluğunun bu sektöründe çalıştığı Siirt’te, işsizliğin artmasına neden olacak.

Siirt’te istihdamın düşük olması, vatandaşı düşük ücretle kafe ve restoranlarda çalışmaya itiyor. Pandemi tedbirleri kapsamında paket servise geçilmesi, Siirtlilerin ciddi bir kısmının işsiz kalmasına neden olmuştu. Koronavirüs tedbirleri gevşetilince kafe ve restoranda çalışanların bir kısmı tekrar işine döndü.

Ramazan ve İşsizlik Kapıda

Vakaların yükselişe geçmesiyle gevşetilen tedbirler, Ramazan ayında tekrar uygulanacak. Kafe ve restoranların paket servisine geçmesi sektörde çalışanların tekrar işsiz kalmasına neden olacak.

Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Bitmesi de İşsizlikte Etken

Yaklaşık 4 milyon kişinin faydalandığı kısa çalışma ödeneği 31 Mart itibariyle son buldu. Bu karar işsizliğin daha da büyümesine neden olacak.

Koronavirüs salgını kapsamında açıklanan ekonomi paketiyle uygulamaya koyulan kısa çalışma ödeneği, bir yılı aşkın süredir devam ediyordu. Pandemi boyunca en önemli gelir desteklerinden biri olan ödenek, 31 Mart 2021 itibariyle sonlandırıldı. Bugüne kadar yaklaşık 4 milyon kişinin faydalandığı uygulamanın sonlandırılması işsizliğin önünü açacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRTLİLER RAMAZAN’DA İŞSİZ KALACAK
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!