SİİRT’TE İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA DURUM NE?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm olumsuzluklara rağmen Siirt’te ikinci el araç satışlarında piyasa az da olsa hareketlenmişti. Peki, fiyatlar ne olacak? Araç almak için doğru zaman ne zaman? Şehrin ikinci el araç piyasasını Ne Haber ekibi sizler için araştırdı.

Koronavirüs salgını sürecinde talebin artması ve sıfır araç üretiminin durmasıyla beraber ikinci el araba fiyatları ciddi anlamda yükselmişti. Güncel olarak sıfır araç üretiminin yeniden artması ve pandeminin gidişatına dair önemli gelişmelerin olması sebebiyle vatandaşlar ikinci el araba fiyatları düşüyor mu sorusunun yanıtını araştırıyor. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Siirtli oto galerici Muhammet Derda Cezlan yeni üretim araçlarla beraber fiyatların düşeceğini söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Siirt’te de ikinci el araç fiyatlarında ciddi artışlar yaşanmasını otomobil üretiminde düşüşler yaşanmasına bağlayan Siirtli otomobil satıcısı Cezlan, “2020 yılında yeni araç üretilmedi ve ülkeler trafik yoğunluğunu azaltmak için adımlar atıyor. Lüks ve teknolojik gelişmeler de araç fiyatlarında artışa neden oluyor. Bu durum şehirde de ikinci el araç fiyatlarında artışa neden olmuştu ama yavaş yavaş fiyatlar düşüyor, düşmeye de devam edecek.” dedi.

“Siirtliler Yatırımı Araca Değil Konuta Yapıyor”

Siirtli vatandaşların aracı bir yatırım olarak görmediğini ve daha çok göz önünde bulunmayan gizli yatırımlara rağbet olduğunu belirten Cezlan, “buradaki halk yatırımını arabaya değil eve yapıyor sebebi ise lüks ve yüksek fiyatlı araçların çok göz önünde olması ve tepkiyle karşılanmasından çekinilmesi. Bu nedenle insanlar ev veya arsaya para yatırmayı daha uygun buluyorlar. Bu durum da kentte araç piyasasının düşük olmasına neden oluyor.” şeklinde konuştu.

Galericiler Sitesinin Olmaması Da Etken

Siirt’te herhangi bir galericiler sitesinin olmaması da araç piyasasında karmaşaya neden oluyor. İşin ehli olmayan satıcılar fiyat konusunda da piyasayı etkileyebiliyor. Zaten durgun olan ikinci el otomobil piyasası bu gibi sebeplerle etkileniyor.

Siirt’te bireysel satışlarla ilerleyen ikinci el araba satışları hakkında da bilgiler veren oto galericiler, “vatandaş bindiği arabayı internet üzerinden satışa çıkarıyor ve fiyatı yüksek tutuyor nasılsa alıcı bulurum mantığı ile internete yüklenen ilanlarda satılmazsa bile zaten kullanıyorum düşüncesi hakim. Bu durum fiyatların yükselmesine ve piyasanın durgun olmasına neden oluyor.” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA DURUM NE?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!