SİİRT’TE SENET TERÖRİZMİ BİTMEK BİLMİYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yüksek faizle borç vererek tefecilik yapanların sayısı hızla artarken bu sorun, gün geçtikçe bireyleri ve toplumu sömürüyor.

Günümüzde ihtiyacı olan parayı temin etmenin yolunu tefecilere gitmekte bulan vatandaşlar, daha sonra kendisine yükletilen ağır faiz şartlarının altında ezilmekten kurtulamıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar kısa sürede bankalardan kredi alamadıkları için yüzde 500’lere varan faizlerle tefecilerden borç almak zorunda kalıyor.

Esnaftan bir kısmının da tefecilere olan borçlarından dolayı zor durumda oldukları kendileri ve ailelerinin tefeciler tarafından huzurları bozulduğu iddia ediliyor. Bazı esnafların ise tefeciler yüzünden iflas ettikleri, kimilerinin evlerini terk ettiği de öne sürülüyor.

Cesaretlendiler!

Siirt’te bir süre önce tefecilere yönelik yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların kısa süre önce serbest bırakılması senet terörizmi yapan şahısları cesaretlendirdi.

Tefeciler, borçlarını akmak için birçok aileyi tehdit ederken bu durumdan mağdur olan vatandaşlar, “Bizler en ufak bir sıkıntı yaşayan hemen tefecilerin güzel yaklaşımından dolayı ihtiyaçlarımızı karşılamak için borç para alıyoruz ve parasını vermeye gittiğimizde ‘önemi yok gelecek ay ver’ deyip geçiştiriyorlar. Sonrada bu kartopu gibi büyüyor ve içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Evlerimiz, araçlarımız gidiyor. Geriye kalan parayı da ödeyemeyince tehditle karşılaşıyoruz. Bu konuda çok muzdaribiz. Farklı meslekler yapıp bu işi yapanlarda var icradaki mallarımızı ucuza kapatanlar bile var.” diye dert yandılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE SENET TERÖRİZMİ BİTMEK BİLMİYOR!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!