SİİRT’TE İŞÇİLER SÖMÜRÜLÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te işçiler, yoğun emek sömürüsüne maruz kalıyor.

İşçilerin çalışma süresine, ücretlerine ve koşullarına bakıldığında ciddi bir emek sömürü olduğu görülüyor.

Haftanın 7 günü, günlük 12 saat be üzerinde çalıştırılan işçilerin, çoğu asgari ücretin altında olan düşük ücretler alırken, aynı zamanda çok kötü koşullarda ve sigortasız çalışmak zorunda kalıyorlar.

Düşük ücretlerle çalıştırılmalarının yanı sıra işçiler, saatlerce fazla mesai yapmaya zorlanıyor. İtiraz etmeleri durumunda ise işverenler tarafından kapının yolu gösteriliyor. Vatandaşlar ise işlerinden olacaklarını bildikleri için çalışmaya mecbur kalıyorlar.

Evli ve Çocuklu Vatandaşların Geçinmesi Çok Zor

Evli ve çocuk sahibi vatandaşların, Siirt’teki mevcut personel ücretleriyle ev geçindirmesinin zorlaşması, annenin de çalışmasını gerekli hale getiriyor. Ülkenin de içinde bulunduğu kriz, bu durumun daha da vahim bir hale gelmesine neden oluyor.

Pandemi Süreci Fırsata Dönüştürülüyor

Pandemi süreci fırsat bilinerek işçi sayılarını azaltan işverenler, daha çok işi daha az personelle yapmaya çalışıyor. İşini kaybetmek istemeyen işçiler ise sırtlarına yüklenen sorumlulukları yerine getirmek zorunda kalıyor. Aynı zamanda kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı ve yarı zamanlı çalışma hileleriyle işverenler hem işçiyi sömürüyor hem desteklerden faydalanıyor.

Siirt’te İşçilerin Sağlığı Bile Düşünülmüyor!

Geçtiğimiz aylarda da gündeme yansıyan pozitif çıkması halinde işçiyi çalıştırmaya zorlayan firmaların yanı sıra, belirtileri olduğu halde işçiyi test yaptırmamaya zorlayan patronların sağlık umurlarında değil. İşçilere mobing uygulayarak onları yoksulluğa ve güvencesizliğe iten işverenler kayıt dışı çalışmaların artmasına neden oluyor.

İş imkanın az, işsizliğin ise çok yüksek olduğu Siirt’te, emek sömürüsüne göz yumulmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, yeni iş kollarının açılması ve istihdamın arttırılması gerektiğini düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT’TE İŞÇİLER SÖMÜRÜLÜYOR
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!