TEKNOFEST Akdeniz’de En Çevreci Projeler Ödüllendirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Antalya’da düzenlenen teknoloji yarışları sonunda dereceye giren takımlar, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle ödüllerine kavuştu.

TEKNOFEST Akdeniz’de En Çevreci Projeler Ödüllendirildi

Denizli Merkezefendi Bilim Sanat Merkezi 4’üncü sınıf öğrencileri Ayşe Küloğlu, Egemen Kocagöz ve Yusuf Arda Balay, danışman öğretmenleri Gürkan Çelik rehberliğinde hazırladıkları “Akıllı Şarj Cihazı” projesiyle “İlkokul /Ortaokul” seviyesinde “En İyi Sunum” ödülünün sahibi oldu.

Gebze Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Elif Berra Demir, danışman öğretmeni Selin Sağdıç rehberliğinde hazırladığı “Fındık Zurufu ve Makroalglerden Döngüsel Ekonomiye Katkı Sağlayacak Gıda Ambalajı Sentezi ve Karakterizasyonu” projesiyle Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda “En İyi Sunum” ödülüne değer görüldü.

Manisa Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10’uncu sınıf öğrencileri Beren Bağlan, Eylül Güner, Gül Dirier, Nihal Dirier, danışman öğretmenleri Nurbanu Sayracı rehberliğinde hazırladıkları “Rüzgar Tribünlerinin İç Bakımını Görüntü İşlemiyle Birlikte Otonom Olarak Yapan Sistem” projesiyle “Lisesi Seviyesi” kategorisinde “Ticarileştirme Potansiyeli” ödülü aldılar.

TEKNOFEST Akdeniz’de En Çevreci Projeler Ödüllendirildi

Üniversite ve Üzeri Kategorisi Ödülleri

Cerrahpaşa Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Adem Yurtsever, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hamdi Mıhçıokur, ERÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencisi Emine Büşra Çolakoğlu ve Yüksek Lisans Öğrencisi Hatice Elbir’in, ERÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Uyanık danışmanlığında geliştirdiği “Atıksulardan Mikroplastikleri Gidermek İçin Yenilikçi Bir Çözüm – Yer Çekimi ile Çalışan Arıtma Sistemi” projesi “Üniversite ve Üzeri” kategorisinde “En İyi Sunum” ödülü kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Doktora Öğrencisi Gürkan Akarken ve Lisans Öğrencisi Gökçe Kayatepe, Enerji Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Uğur Cengiz danışmanlığında hazırladıkları “Isı Yalıtımlı ve Kendi Kendini Temizleyen Jeopolimer Levha” projesiyle “Üniversite ve Üzeri” kategorisinde “Ticarileştirme Potansiyeli” ödülüne layık görüldüler.

TEKNOFEST Akdeniz’de En Çevreci Projeler Ödüllendirildi

Kaynak:İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TEKNOFEST Akdeniz’de En Çevreci Projeler Ödüllendirildi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!