15 Barodan Ortak Tepki: “TBMM Şiddetle Anılmamalıdır!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilleri arasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Bu olayın ardından 15 baro, TBMM’nin şiddetle anılmaması gerektiğini vurgulayan ortak bir açıklama yayımladı.

Baroların ortak imzasıyla yayımlanan açıklamada, TBMM’de son dönemde yaşanan şiddet olaylarının toplumda derin bir endişe yarattığına dikkat çekildi. Açıklamada, “24 Temmuz 2024 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) Milletvekili Ali Bozan’a yönelen şiddetin toplum olarak şokunu ve utancını atlatamamışken, 16 Ağustos 2024 tarihinde TBMM’nin olağanüstü oturumunda Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’a da aynı şiddetin uygulanmasına üzülerek tanıklık ettik. Bu olaylarda DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Onur Konuralp de yaralanmıştır” denildi.

Şiddet Kabul Edilemez

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda, milletvekilliği düşürülen Ş. Can Atalay’ın vekilliğinin iade edilmesi gerektiği vurgulanırken, TBMM’nin bu kararı uygulamamak için çirkin olaylara sahne olmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayrıca, çoğunluk tahakkümüne ve demokratik olmayan yöntemlerle siyaset yapılmasına karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiği belirtildi.

Barolar, TBMM’de yaşanan şiddetin, Meclis’in saygınlığı ve ciddiyeti açısından toplumda ciddi tahribat yarattığını belirterek, benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı. “TBMM, yasama faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal sorunların çözüm merkezi olmalıdır. TBMM Başkanlığı’ndan, şiddet olaylarına ve faillerine karşı etkin tedbirler almasını talep ediyoruz. Şiddetin mağduru olan milletvekillerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İmzası Bulunan Barolar

Açıklamada imzası bulunan barolar şu şekilde sıralandı: Şırnak Barosu, Mardin Barosu, Adıyaman Barosu, Kars Barosu, Ağrı Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Bitlis Barosu, Dersim Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu ve Van Barosu.

Bu güçlü açıklamayla barolar, TBMM’nin demokratik işleyişine zarar veren her türlü şiddet eylemine karşı durduklarını net bir şekilde ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Barodan Ortak Tepki: “TBMM Şiddetle Anılmamalıdır!”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!