Batman’da Hastane Çatlağı, Ameliyatlar Durduruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yataklı tedavinin görüldüğü Batman İluh Devlet Hastanesi’nde kolonlarda çatlama yaşanınca ameliyatlar ertelendi, yataklı hastalar taşındı.

Batman İluh Devlet Hastanesi’ne 1994 yılında ek bina inşa edildi. Ameliyathane, yataklı servis ve yoğun bakımın bulunduğu binada iki kolonda çatlamalar yaşanınca bina boşaltıldı. Yataklı hastalar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşındı, ameliyatlar ise ertelendi. İki kamu hastanesinin bulunduğu Batman’da hastaların randevu almakta güçlük çekerken, Batman Tabip Odası Başkanı Sertaç Adıgüzel, gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuştu.

“Sıkıntılara Sebep Olacak”

İki binadan oluşan İluh Devlet Hastanesi’nin boşaltılan A Bloku’nda yataklı servis, ameliyathane ve yoğun bakım bulunduğunu ifade eden Adıgüzel, “Ameliyatlar durduruldu. Hastalar diğer kamu hastanesine sevk edildi. Oysa, 3 yıl önce tadilattan geçti. Depreme dayanıklılığına neden bakılmadı. Sağlık personelleri kaç yıldır risk altında çalışmış. Bu bir handikaptır. Şu anda yataklı tedavi tek hastaneye düştü. Hastaların tek hastaneden randevu alması da sıkıntılara neden olacak ve ayları bulacak” dedi.

Güneydoğu Ekspres – Faruk Balıkçı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Batman’da Hastane Çatlağı, Ameliyatlar Durduruldu
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!