ne haber ajansı

1 NİSAN SABAHI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıymetli okurlar, yerel seçimlerin öncesindeki son yazımda hem şehrimiz için hem de ülkemiz için olası sonuçları üzerinde durmak istiyorum. Ve 1 Nisan sabahından sonra ülke siyasetimizde gündemin ne olabileceği yönünde öngörülerimizi ifade edelim.

Şehrimiz için nasıl sonuçlanacağı yönünden şu kanaat hakimdir. Seçim sonuçlarının AK Parti ve Dem Parti’nin birbirine çok yakın bir oy alacağı fakat sonucun Dem Parti lehine olacağı yönünde daha güçlü bir kanaat hakimdir.

Elbette sonuç ne olursa olsun şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum ve aynı zamanda “Aday Profilleri” başlıklı yazımda belirttiğim gibi şehrimize büyük hizmetler katacak, belediye başkanlığı makamını hizmet makamına çevirecek ve Siirt belediye başkanlığı için aday olmanın çok daha yüksek bir kriterlere sahip adaylar arasında yapılacak bir yarışa dönüştürmek yönünde bir yatırım yapacak kişinin belediye başkanı olmasını arzu ederim.

Ülkemiz için yerel seçimlerin sonuçları ise AK Parti iktidarının ne kadar başarılı olacağına göre şekillenecektir. AK Parti’nin İstanbul ve diğer önemli büyük şehirleri kazanması durumunda cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli gündemi yeni bir anayasa olacaktır .
Mehmet Cihat benek:Sonucun aksi yönde olması durumunda yani İstanbul ve diğer önemli bazı büyük şehirleri kaybetmesi durumunda cumhurbaşkanının asıl gündemi müttefiklerini gözden geçirmek olacaktır,bunların başında da elbette milliyetçi hareket partisi gelmektedir.

Nitekim AK Parti’nin seçimlerden güçlü çıkması veya önemli belediyeleri kaybetmesi durumunda da yani her iki ihtimalde de yol yürüdüğü müttefiklerini değiştirebileceği ve mevcut müttefikleri tekrar değerlendirebileceği yönünde güçlü bir beklenti vardır.Bu durumun ülke siyasetimiz için çok önemli sonuçlar doğurabileceğini düşünmek mümkündür. Fakat kesin hüküm verebilmek için 1 Nisan devamını görmek gerekecektir.

Peki muhalefet için ne gibi bir sonuç doğuracak diye sorarsak karşımıza ; Yeniden Refah Partisi gibi bugünden çok daha güçlü bir konuma sahip bir parti çıkarken istikbalini Ak Parti’nin dağılması veya MHP’nin Devlet Bahçeli sonrası vaziyeti için kurgulamaktan başka bir seçeneği kalmayan bir İyi Parti ve kendi içinde yeniden genel başkanlık tartışmalarına başlayacak olan bir CHP çıkması çok muhtemeldir

Şimdiden seçim sonuçlarının gerek şehrimiz gerekse de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yeni haftada seçim sonrası yeni bir konjektörde yeni bir değerlendirme ile buluşabilmek ümidiyle.

Umutla kalın.!

1 NİSAN SABAHI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!