Bu Yol Ölüme Çıkıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şu anda Siirt Kurtalan karayolu kadın yüzme havuzu bölgesindeyiz. Burası son zamanlarda trafik kazalarıyla sık sık gündeme geliyor.

Geçtiğimiz günlerde yine bir trafik kazası sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi ve caddede herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığı görülüyor. Bakalım bu bölgede yaşayan vatandaşlar yol ile ilgili ne düşünüyor?

Bu yolda araçların süratli gittiğini ve trafik önlemlerinin daha yoğun olması gerektiğini söyleyen Murat Ceber, “Geçenlerde burada bir trafik kazası oldu. 8 yaşında bir çocuğa araç çarptı. Buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Burada üst geçit olsa çok iyi olur. Akşama kadar görüyoruz arabalar çok suratlı geçiyor. Burada ne üst geçit var, ne yaya geçidi var, ne ışık var.” dedi.

Bu Yol Ölüme Çıkıyor
Murat Ceber

“Üst Geçit Yok”

Yolda üst geçit olmamasından dolayı kaza ve ölümlerin yaşandığını ifade eden Yunus Santur, “Burada ne kırmızı ışık yok. Araçlar çok hızlı geçiyor. Burada bir üst geçidin ve kırmızı ışığın olması şart. Birde buraya hafif hafif kasislerin ve tümseklerin olması gerekiyor. Buranın hız limiti 50 ama bakıyorsun araçların yüzde 90’ı 90’ın üzerinde gidiyor. Bu yolun karşısında sağlık ocağı var. Aileler ve çocuklar geçemiyor.” diye konuştu.

Bu Yol Ölüme Çıkıyor
Yunus Santur

“Cimere Defalarca Kez Şikayet Ettim”

2017’den beri Siirt Kurtalan Karayolu Caddesinde esnaf olduğunu ve 2017’den beri bu yolu defalarca Cimere şikayet ettiğini ifade eden Erdal Ütücü, “Biz aşağı yukarı 2017’den beri buradayız ve bu yol üzerinde esnafız. Ben Cimere bu ölümlerle ilgili çok yazdım. Her seferinde de yaptığımız o şikayetlere bir sürü farklı farklı cevaplar verildi ama bir türlü derdimizi anlatamadık. Anlatamadığımız bu süre zarfında da bir sürü ölüüm yaşandı ve halen de yaşanmaya devam ediyor. Nitekim geçen hafta da yaşanan ölüm bu olayın bariz bir örneği yetkililer için.” dedi.

“Yola EDS Sistemi Kurulması Gerek”

Yol üstünde EDS sisteminin kurulması gerektiğini söyleyen Ütücü, “Bu yola bir EDS sisteminin kurulmasını söyledim. Bize diyorlar üst geçit aşağıda ama üst geçit buraya 900 metre aşağıda. Burada ki adam oraya kadar yürüyemez. Hız limiti koymuş 80 ama ona uyan yok çünkü doğru dürüst radar sistemi kontrol edilmiyor.” diye konuştu.

Bu Yol Ölüme Çıkıyor
Erdal Ütücü
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bu Yol Ölüme Çıkıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!