Mehmet Cihat Benek

DEHŞET ÜLKESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıymetli okurlar, her anı hayret verici, her gelişmesi bir önceki dehşeti geride bırakacak cinsten bir ülke haline geldik maalesef.

Kamuoyunda Diyarbakırlı Ramazan hoca olarak bilinen, Ramazan Pişkin, memleketi olan Diyarbakır’da barınamayacak hale geldiğinden, İstanbul Fatih’te bir çay ocağı işleterek hayata tutunmaya çalışırken, gelgitleri olan ve en az kendisi kadar müptezel birinin “vaaz” ve söylemleri neticesinde hayattan canice koparıldı. Vefatını, farklı düşünmesine ve birilerinin dini diyaneti kazanç sağladıkları adeta bir ticarete dönüştürmelerini eleştirmeye borçlu olan Ramazan hocaya üzülürken, sadece ekmeğinin peşinde olan, işi gereği taksisine aldığı müşteri kılıklı bir cani tarafından, kurduğu cümleler boğazında kalarak, vefat eden taksici emekçinin görüntüleriyle bir kez daha insanlığımızdan utanır hale geldik.!

Bütün bunları ve daha fazlasını henüz sindirememişken, Geçen sene 6 şubatta yaşadığımız hem acısıyla hem şiddetiyle çok büyük olan depremin, yıldönümüne girerken, ülkenin en tepesinden, en yetkili ağız olan kıymetli Cumhurbaşkanımız, Ak parti genel başkanı olarak, yerel seçimler için  partisine destek isterken akıllara durgunluk veren açıklamalar yaptı. Özetle yerel yönetimlerde hizmet için yerel yönetimin ve Merkezi yönetimin uyumlu çalışması ve yerel yönetimlere hizmet edebilmeleri için Merkezi yönetimlerin destek olması gerekir şeklinde çok haklı bir cümle kurdu ama devamında “bakın Hatay’a hizmet geldi mi” diyerek zannımca deprem felâketi öncesini kastetse de, zihinler de adeta geç kalınan müdahaleler ve geciken yardımlar için bir şaibe yarattı.

Yerel seçimlere girecek adaylar çoğunlukla belli olmuşken, DEM Parti’nin İstanbul adayı, daha doğrusu İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağı çok merak ediliyorken adaylık için Başak Demirtaş’ın adı geçti ve DEM parti ile görüşmeler olduğu söylendi bu süre zarfında Başak hanımın aday olması durumunda Ekrem İmamoğlu’nun oylarını bölebileceği öngörüsüyle birileri tarafından müthiş desteklendi “herkes gibi Başak’hanımında’ hakkı”, minvalinde cümleler kuruldu ve sosyal medyada DEM Parti’nin olamayacak kadar çok fazla hesaptan propagandası yapıldı. Nitekim ben DEM Parti’nin sosyal medyada bu kadar güçlü olduğuna inanmıyorum dolayısıyla bu hesaplar farklı bir odak ile temaslıydı zannımca, velhasıl adaydı değildi derken Basak Demirtaş aday olmayacağını söyleyip tartışmaları boşa çıkarınca, heyecanını yaşayamayanlar için Başak Demirtaş, Başak hanım olmaktan çıktı yine kötü biri olmaya devam etti.

Dehşet romanına dönüşecek bir potansiyel taşıyan, memleketimizin manzarasını, haftaya ümit verecek tablolar yansıtabilmek ümidiyle diyerek bitirelim.

Her şey bir kenara 6 Şubat deprem felaketinin yıldönümü vesilesiyle depremde hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, depremi az ya da çok sallanmakla hisseden bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bütün vatandaşlarımızın bir araya gelerek can hıraş mücadele ettiği büyük bir beraberlik ve yardımlaşma örneğini tüm dünyaya gösteren ülkemize minnetle teşekkür etmeyi vefa borcu olarak görüyorum. Allah bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın…!

DEHŞET ÜLKESİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!