Cinsel İstismar Davasında Sanıklara Beraat

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Pervari ilçesinde Berfin Ş.’ye yönelik cinsel istismar davasının karar duruşması gerçekleştirildi. Mahkeme tarafından sanıklar Hüseyin Ş. ve Abdulhamit Ş.’ye delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

Pervari’de Berfin Ş.’ye 13 yaşında başlayan ve Berfin Ş.’ye yönelik henüz 13 yaşındayken başlayan ve sanıklardan Hüseyin Ş. tarafından iki sene boyunca sistematik bir şeklide devam eden nitelikli cinsel istismar ve diğer sanık Abdulhamit Ş. tarafından yine nitelikli cinsel istismar eylemine maruz bırakıldığı öne sürülen davanın karar duruşması gerçekleştirildi. Yapılan duruşmasında her iki sanığa delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

“Toplumun Adalete Olan İnancının Sarılmıştır”

Siirt Barosu Komisyonu ve Siirt Barosu Kadın Hakları Merkezi konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açılamalarda bulunan dava avukatı Sibel Güneş, toplumun adalete olan inancının sarıldığını söyledi.

Güneş, “Savcılığın cezalandırmak istemi içeren mütalaasına rağmen mahkemece kamu vicdanını sızlatan istismar zihniyetini koruyan bir karar verilerek cinsiyetçi eğil bir yaklaşımla mağduru suçlayıcı beyanlar dikkate alınmıştır. Bu haliyle toplumun adalete olan inancı sarsılmıştır.” dedi.

“Mağdurun yaşadığı coğrafya ve şartlar düşünüldüğünde mahkemece mağdurun beyanlarına itibar edilmemesi istismarcıların korunması diğer istismar mağdurlarının sessizliğe bürünecek niteliktedir” diyen Güneş, şunları söyledi:

“Dosyada çarpıcı gerçek şudur ki mağdur çocuk henüz 13 yaşındayken bu eylemlere maruz bırakılmıştır. Mağdurun gerçek dışı beyanlarda bulunması hayatın olan akışına aykırıdır. Zira mevcut toplumsal cinsiyetçi değer yargıları ve bölgenin namus ve iffet kavramına atfettiği önem dikkatte alındığında böylesi bir konuda iftira atması için geçerli bir sebep bulunmamaktadır.”

Sanıkların cezalandırılması gerekirken mağdurun kendisi fiili tutsaklık yaşadığını söyleyen Güneş, “Halihazırda mağdur çocuk can güvenliği sebebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde olup devlet koruması altındır. Sosyal Hizmetler çocuğun dışarıda bulunan sanıklar tarafından zarar görmemesi için çocuğun üstün yararını gözeterek aileye teslimini sağlayamamaktadır. Böylelikle sanıkların cezalandırılması gerekirken mağdurun kendisi fiili bir tutsaklık yaşamaktadır.” dedi.

Davanın istifa taşınacağını belirten Güneş “Verilen karara karşı Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Siirt Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak istinaf kanun yoluna başvuracağımızı ve dosyanın takipçisi olacağımıza kamuoyuna bildiririz.” dedi.

“Sanıkların Tutuklanmasını İstiyoruz”

Basın açıklamasının ardından söz alan aile sanıkların tutuklanmasını istediklerini ve adaletin yerini bulmadığını söyledi.

Cinsel İstismar Davasında Sanıklara Beraat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cinsel İstismar Davasında Sanıklara Beraat
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!