Savaş Altın Fiyatlarını Etkiledi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ve Filistin arasındaki savaş sonrası altın fiyatları yükseldi. Altın fiyatların daha da yükselmesini beklediklerini belirten kuyumcu Cahit Özçelebi, vatandaşın altın aldığını söyledi.

Savaş sonrası altın fiyatlarının arttığını belirten kuyumcu Cahit Özçelebi, “Altın fiyatları tün dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkiledi. Özellikle de altın fiyatlarını etkiledi. Altın fiyatı savaştan önce gramı 1680 TL iken birdenbire 1780 TL oldu hatta şimdi 1800 TL seviyelerinde. Savaşın sürmesi ile birlikte daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Faizin yükselmesine rağmen altın fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Özçelebi, “Faizlerin yükselmesi bile altın fiyatlarını durduramadı. Üzerine savaşta eklenince altın fiyatları neredeyse gram başı bir kilodan gram başı 1 kilodan 100 bin TL fark etti.” diye konuştu.

Savaş Altın Fiyatlarını Etkiledi

Kuyumcu Cahit Özçelebi

Vatandaşın altının daha da yükseleceği düşüncesiyle alım yaptığını belirten Özçelebi, “Tabii ki işleri etkiliyor. Milletin alım gücü zaten azalmıştı. Alıcı ve satıcı ne yapacağını bilmiyor. Herkes bakıyor ki birdenbire cumhuriyet altını savaştan önce 11200 TL’ydi. Savaşın hemen ertesi günü 12000 TL oldu. Bu sefer almayanlar pişman oldu, alanalar yaşadı. Vatandaş şu an bir ikilemde ama daha çok alanlar var.” dedi.

Savaş Altın Fiyatlarını Etkiledi
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savaş Altın Fiyatlarını Etkiledi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!