ne haber ajansı

ÖZGÜR ÖZEL’İN ADAYLIĞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değişim rüzgarı Cumhuriyet Halk Partisinde en nihayetinde ete kemiğe büründü. 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Kurultayda CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan önemli bir isim Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu.

Özgür Özel, 5 dönemdir CHP Manisa Milletvekilliği yapmakta ve haziran 2015’ten beri de parti sözcülüğü görevini yürütmekte. Eczacılık fakültesi mezunu ve Türkiye Eczacılar Birliği Başkanlığını başarılı bir şekilde yürütmüş ve oradan siyasete geçiş yapmış bir CHP’li.

Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda uzun uzadıya konuştu ve kendisine neredeyse her konuda sorular soruldu.. Bence genel anlamda samimi ve dürüst yanıtlar verdi. Mesela Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu bazı hamlelerden haberdar olmadığını hatta bunların çok başarılı olamadığını belirtti. Bu konulardan bazıları Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısı, başörtüsü için yasal düzenleme çıkışı ve Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı gezileri oldu.

Özgür Özel’in değindiği bir başka önemli husus da şuydu bence; son birkaç yıldır parti Merkez Yürütme Kurulunda pek farklı seslerin çıkmadığı ve verimli tartışmaların olamadığı yönündeki beyanı oldu. Yani Özel’in söylediğinden Kılıçdaroğlu’nun MYK’yı kendi kararları karşında noter vazifesi görecek hale getirdi anlaşılıyor. Nitekim Kılıçdaroğlu’nun son yıllarda partideki ağırlığı kabul etmemek mümkün değildir zaten.

Peki özgür Özel’in genel başkan adaylığı parti tabanında veya muhalif seçmende nasıl bir etki yarattı? Bu konuda Özel’in büyük bir rüzgar estirdiğini söylemek doğru olmaz nitekim Özel, kötü bir hatip olmasa da, kitleleri coşturacak bir yeteneğe de sahip değil maalesef. Nitekim adaylık açıklaması için yaptı konuşmada da çok büyük bir coşku yaratamadı.

Sonuç itibariyle ana muhalefet partisinin başına geçmek isteyen 49 yaşında genç dinamik bir isim var, amacına ulaşabilecek mi bilemeyiz ama Türkiye siyasetinin biraz daha gençleşmesi ve dinamizm kazanması adına güzel bir deneyim olacaktır. Bütün gelişmelerin umudumuzu arıtması dileğiyle..!

ÖZGÜR ÖZEL’İN ADAYLIĞI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!