Öğrenci Masrafları Velileri Düşündürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyondaki artış nedeniyle vatandaş her geçen daha da zorlanıyor. Geçim sıkıntısının gölgesinde yeni eğitim ve öğretim sezonu açılıyor. Artan kırtasiye ve yardımcı kaynak maliyetleri velileri düşündürüyor.

Marketlerle rekabet ettiklerini belirten kırtasiye işletmecisi Sedat Yeşildağ, “Marketlerle savaşma, yarışma durumundayız. Ben bugün bir marketin listesine baktım. Bir kuru boyanın fiyatına bakıyorum. Bende 60 TL olan kuru boya orada 125 TL’dir. İnsanlarımız hala yerel esnafına destek vermeyip oralardan alıyor. Bugün piyasanın en ucuz esnafı kırtasiye sektörüdür. Tamam, kitapların fiyatı haddinden fazla uçtu. Maliyetler yükseldi. Nereden bakarsan bak çoğu esnaf yüzde 45, yüzde 50 indirim yapmasına rağmen yine yerel esnaf desteksiz kalıyor.” dedi.

Öğrenci Masrafları Velileri Düşündürüyor
Kırtasiye işletmecisi Sedat Yeşildağ

Velilerin zorlandığını söyleyen Yeşildağ, “Yardımcı kitap kaynakları. Zaten çalışkan bir öğrenci almak zorunda kalıyor. Zorlanan veliler var mı var. Bugün bir kitaba bakıyorsun mesela bir velinin üç tane çocuğu varsa ortalama setidir, kitabıdır, soru bankasıdır, hikayesidir yani nereden bakarsan bak üç çocuğun 3-4 bin TL gibi bir maliyeti var. Neredeyse bir ev kirasına yaklaşıyor. Herkes bu durumdan şikayetçi. Biz de şikayetçiyiz sonuçta eskiden bir okulda öğretmene 2-3 set verebiliyorduk. Şu anda 1 ve 2’yi zorlamaya çalışıyoruz. Her şey pahalı oldu. Artık insanlar bu konuda biraz zorlanmaya başladı. Bu yıl ne olacak sezonun açılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“Maliyetin Bizi Kurtarması Zor”

Kar marjındaki düşüşe dikkat çeken Yeşildağ, “Maliyetin bizi kurtarması zor. Bizim burada yaptığımız yüzde 45-50 indirimi batıda yapmıyorlar. Biz bir sette bazen 5 ya da 10 TL bile kazanamaya çalışıyoruz çünkü bizim pasta acayip bölündü. Bölününce de sektör daralmaya başladı. Eskiden Siirt’te 3-4 tane kırtasiye vardı. Şimdi nereden bakarsan bak bu mesleği yapan 15-20 tane kırtasiye oldu.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğrenci Masrafları Velileri Düşündürüyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!