Siirt Sessizliğe Büründü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te hava sıcaklıkları 40 dereceyi aştı. Hava ısınması ve Siirtlilerin il dışına çalışmak için gitmesi nedeniyle şehirde hareketlilik azaldı.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber istedikleri ücretlere çalışamayan birçok Siirtli, tatil bölgelerine ve tarım şehirlerine çalışmak için gidiyor. Bazı vatandaşların da tatile gitmesiyle beraber özellikle de gündüz saatlerinde şehirde sessizliğe bürünüyor.

Siirt Sessizliğe Büründü

Siirtliler, kış ve bahar mevsimlerinde düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalıyor. Birçok vatandaş asgari ücretin altında maaşlarla geçimini sağlamaya çalışıyor. Yaz aylarının gelmesiyle beraber ise birçok Siirtli tatil ve tarım bölgelerine çalışmak için gidiyor.

Siirt Sessizliğe Büründü

Yurt Dışına Talep Arttı

Daha önceleri Siirt’ten büyük şehirlere yoğun göçler yaşanıyordu. Son zamanlarda büyük şehirlerde ekonomik şartların kötü olması nedeniyle birçok vatandaş yurt dışına çıkmanın yollarını arıyor.

İşsizliğe ve Düşük Ücretlerle Çalışmaya Önlem Alınamıyor

Siirt, işsizlik oranının en yüksek olduğu iller arasında yer alıyor. İstihdamın az olduğu ilde vatandaşlar ekonomik sıkıntı yaşıyor. Ekonomik refahın yüksek olmadığı Siirt’te birçok işveren personelleri düşük ücretlerle ve kayıt dışı çalıştırıyor. Maliyetlerin yükselmesiyle işveren 11 bin 402 TL olan asgari ücreti ödeyemiyor.

Tatile Gidenler de Oluyor

Siirt’in yaz aylarında sıcak olması nedeniyle bazı vatandaşlar daha serin bölgelere tatile gidiyor. Tatil için en çok tercih edilen yerler ise Van ve Tatvan.

Tatil ve çalışmak şehir dışına yaşanan yoğun göçler nedeniyle Siirt’te sessizlik hakim.

Siirt Sessizliğe Büründü
Siirt Sessizliğe Büründü
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Sessizliğe Büründü
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!