Vergi Affı İçin Son Gün 3 Temmuz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Siirt İl Temsilcisi Kamil Aparı, Resmi Gazete’de yayınlanan vergi affı ve yapılandırmadan faydalanmak için son günün 3 Temmuz olduğunu söyledi.

Kamuoyunda vergi affı/barışı olarak bilinen, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’ Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Siirt İl Temsilcisi Kamil Aparı, “İlgili Kanundan yaralanma süresi 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ermişken, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı. 30 Haziran 2023 tarihinin bayram nedeniyle tatile rastlaması sonucu, 3 Temmuz 2023 günü akşamına kadar yararlanmak mümkün olabilecek.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aparı, şunları söyledi:

“Kanuna göre; 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin olarak gelir ve kurumlar vergisi ile katma değer vergisi ile bazı gelir ve kurumlar vergisi stopajları için kanunda belirtilen oranlarda artırım yapılabilecek. Matrah artırımında bulunulan yıllar için (özel haller dışında) daha sonra vergi incelemesi ve cezalı tarhiyat yapılmayacak.”

Kayıtlarda yer almayan emtia ve makineler ile ilgili açıklamalarda bulunan Aparı, “İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar; bağlı olunan vergi dairelerine 3/7/2023 tarihine kadar beyan edilerek, geçerli KDV oranının yarısını ödemek suretiyle kayıtlara alınabilecek. Emtia için ödenen KDV, ödendiği tarih itibariyle indirim konusu yapılabilecek. Makine, teçhizat ve demirbaşlar için ödenen KDV ise indirim konusu yapılamayacak.” dedi.

Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 3 Temmuz tarihine kadar başvurmaları gerektiğini belirten Aparı Şunları söyledi:

“Kanundan yararlanmak için; 30/6/2023 tarihinin bayram nedeniyle tatile rastlaması sonucu, mükellefler 3/7/2023 günü akşamına kadar bu kanun hükümlerinden yararlanabileceklerdir. Ödenecek vergilerin ilk taksitini 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde (kanunda belirtilen katsayı ilavesiyle) 48 eşit taksitte ödemeleri gerekiyor. Peşin ödemelerde %10 indirim imkânı da bulunuyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vergi Affı İçin Son Gün 3 Temmuz
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!