Çiftçi Zamlara Kaşı Erimiş Durumda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçinin sattığı ürenlerin fiyatı düşerken üretim maliyeti artıyor. Siirtli üretici Mahmut Polat, ”Aldığımız her şey 3-4 kat artarken sattığımız samanın fiyatı düşüyor.” dedi.

Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçi, üretim yapmakta zorlanıyor. Siirtli çiftçiler zararına çalıştıklarını belirtiyor.

Siirtli üretici Mahmut Polat, ”Saman fiyatı yüzde 50 düşmüş. Geçtiğimiz yıl 3 buçuk olan saman bu yıl 2 buçuk. Çiftçinin samanına zam yok. İşçi ücretlerinde de yüzde 100’ün üzerinde artış var. Her şey 3-4 katı artarken samanın fiyatı düştü. Çiftçi zamlara karşı ermiş durumda.” dedi.

Çiftçi Zamlara Kaşı Erimiş Durumda

Maliyetlerinin artmasıyla çiftçi üretemiyor. Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış çiftçiyi derinden etkiliyor. Gübre fiyatlarındaki artış çiftçilerin sağlıklı üretim yapmasını da engelliyor. Geçtiğimiz yıllarda ton fiyatı 2 bin 100 TL olan gübre şu an 13 bin TL’ye alınıyor. Yaşanan artıştan şikayet eden üreticiler zararına çalıştıklarını söylüyor. 

Tarımda Üretici Enflasyonu Yıllık Yüzde 50,79 Arttı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) mayısta bir önceki aya göre yüzde 2,14, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 50,79 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumunun mayıs ayı Tarım ÜFE verilerine göre, mayısta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,14, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 20,24, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50,79 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 120,64 artış gerçekleşti.

Çiftçi Zamlara Kaşı Erimiş Durumda
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çiftçi Zamlara Kaşı Erimiş Durumda
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!