Ekmeğe Zam Gelecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te fırıncılar artan maliyetler nedeniyle zam yapılması gerektiğini belirtti. 200 gram ekmeğin 6’ye çıkarılması talep edildi. Ekmek 250 gram olursa talep edilen fiyat 10 TL.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın yaptığı, “Bir ekmek 250 grama sabitlenmeli ve 10 lira olmalı.” açıklamasından sonra Siirt’teki fırıncıların ekmeğe zam yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Ekmeğe Zam Gelecek mi?

Un fiyatlarına gelen zamlardan sonra ekmek fiyatlarına zam beklediklerini belirten fırıncı Eyüp Beştaş, “Şu an zam bekliyoruz. Un fiyatlarının artışından dolayı zam bekliyoruz. Başkanımızda bir açıklama yaptı. 250 grama çıkaracak ekmeği ve 10 lirada sabit tutmaya çalışacak. Biz bu durumu normal karşılıyoruz. Belki vatandaşlarımız bize tepki de gösterebilir. Lakin bizim şu an ki zorlu şartlar altında çalışmamızı biliyorlar. Un fiyatlarının yüzde 40 zammını düşünmüyorlar. Sadece o değil bunun odunu var, işçiliği var, emeği var, bunları düşünmüyorlar. Gidip markette bir domatesi 10 liraya alabiliyorlar ama bir ekmeği 10 liraya almaktan çekiniyorlar. Bu ekmeği sofralara getirebilmek için onlarca insanın emeği geçiyor.” dedi.

Ekmeğe Zam Gelecek mi?

Vatandaşların sadece una gelen zammı gördüklerini ve artan diğer maliyetleri de göz önünde bulunması gerektiğini belirten Beştaş, “Bir ustanın kendi ailesini geçindirebilmek için iyi bir maaş alması gerekiyor ki geçindirebilsin. Ama vatandaşlarımız diyor ki sadece un fiyatlarına zam yapılmış. Bilmiyorlar ki bunun sigortası var, işçiliği var, odunu var, kömürü var. Bunların hepsi masraftır. Hepsinin maliyeti arttı. Biz de zam bekliyoruz. İnşallah da gelecek.” diye konuştu.

“Şu an Siirt’in Piyasasında Ustalar Çalışamayacak Durumda”

Siirt’te çalışacak ustaların bulamadıklarını da belirten Beştaş, şunları söyledi:

“Biz böyle devam edemeyiz. Biz böyle devam edersek kendimizi bitirmiş oluruz. Benim elemanım benden zam isteyecek ve ben yapamayacağım. Ben bu adama zam veremediğim zaman adamda şehir dışına çıkacak. Şuan Siirt’in piyasasında ustalar çalışamayacak durumda. İstedikleri maaşı alamadıkları için büyükşehirlere göç etmeye başlıyorlar. Ben de artık usta bulmakta zorlanıyorum.”

Ekmeğe ortalama 1 buçuk, 2 TL zam beklediklerini belirten Beştaş, “Siirt’te eğer ki 200 gramdan devam edilirse en az 6 lirayı bekliyorum. Lakin 250 grama çıkartılırsa 10 lirayı bulabilir. Tabii bu daha belli değil. Eğer ki un zamları durdurulmaz ise daha da artar fiyatları.” dedi.

Ekmeğe Zam Gelecek mi?

Ekmeğe gelen zammı normal karşıladığını söyleyen Aziz Kayran, “250 gram ekmek 10 lira çok yüksek ama şu koşullara göre normaldir. Maliyettir, undur, işçiliktir, maliyetler yüksektir. Her şeyin maliyeti yüksek olduğuna göre 10 lira da makuldür.” ifadelerini kullandı.

Ekmeğe Zam Gelecek mi?

Artan ekmek zamlarından yakınan Furkan Güneş, “Ekmekte yemeyeceğiz yani öyle görünüyor. Bence ne olursa olsun müstahaktır artık. Ne olursa olsun hiç umurumda değil artık. Geniş ailelerimiz var en az 10 ekmek bile alsa 100 lira yapacak artık.” dedi.

Ekmeğe Zam Gelecek mi?

“Nüfusa Göre Ekmekten Tasarruf Olmaz”

Ekmeğe gelen zamların fazla olduğunu ve vatandaşın zor durumda olduğunu belirten Mesut Aslan, “Pahalılık var. Un fiyatları da yükseliyor. Makul bir fiyatta tutsalardı iyi olurdu. Hem tüketici hem vatandaş zor durumda. Şu an da ekmek 4 liradır en fazla 4 buçuk, 5 iyidir. Nüfusa göre ekmekten tasarruf olmaz. Nüfusun varsa mecbur alacaksın.” diye konuştu.

Ekmeğe Zam Gelecek mi?
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekmeğe Zam Gelecek mi?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!