Özel Bireyler İçin Yaşam Kolaylaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te özel bireylerin yaşamı ortez protezle artık kolaylaşıyor.

Güneydoğu Anadolu’nun Siirt ve birkaç şehirinde olan ortez – protez gün geçtikçe özel bireylerin hayatını kolaylaştırıyor.

Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olan Mesut Şen, “Hem ilimizin hem de güneydoğunun en büyük problemlerinden biri olan ortez protez atölyesinin bizim istediğimiz fizyoterapistler ve profesyonel ekiplerinin istediği gibi yapamamasından dolayı Ankara’da ki ekibimiz sağ olsun Bilim Op ortez – protez atölyesi yaklaşık iki hafta önce buraya geldiler ve alçı ölçü işlemlerini yaptılar.” dedi.

Ortez – protezin el, kol ve skolyoz problemi olan özel bireyli çocuklarda yardımcı olduğunu söyleyen Şen, “El, kol, skolyoz problemi olan çocuklarımızda bu tür yardımcı adaptif cihazlar istiyoruz. Bunun içinde bizim için önemli olan sadece kaba ölçüsünün alınması değil. Fonksoynel olarak çocuğun hareket edebileceği ayakkabının içine girebileceği ve o kemik yapılarını koruyabilecek ortezin tamamen ortaya çıkması.” diye konuştu.

Özel Bireyler İçin Yaşam Kolaylaşıyor

Şen, “Ortez dediğimiz şey tam olarak halkımızın anlayabileceği bir şekilde bir ekstrenzın kısa olan bir ayağın kısa olması çocuklarımız var. Bunları engellemek için hem vücut sistemini korumak hem de bağımsız bir şekilde ağırlık aktarmasını emeklemesini sağlayabilecek adaptit cihazlardır. Ailelerin en büyük problemi bilinçsiz olması. Bu bilinçsizliği giderebilmek için aslında bu ekibimiz geldi. Bu ekibimiz geldiğinde ilk olarak üç dört aile portez yapmaya meyilliken şu an sayı gittikçe artıyor.” ifadelerini kullandı.

Özel Bireyler İçin Yaşam Kolaylaşıyor
Özel Bireyler İçin Yaşam Kolaylaşıyor
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Özel Bireyler İçin Yaşam Kolaylaşıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!