ne haber ajansı

ADAYLAR HERKESİ ŞAŞIRTTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her geçen gün siyaset arenası daha da ısınmaya devam etmekte. Yüksek seçim kurulunun vermiş olduğu sürenin olması ile partilerin aday listeleri açıklandı. İddialı dört farklı liste mevcut. Listelerden önceden tahmin ettiklerimiz olduğu gibi çok ta şaşırdıklarımız oldu. Kendi parti tabanının dahi listeye şaşırdığı ve partililerin dahi “bunlar kim, tanıyan var mı?” dedikleri kişiler listelerde yer aldı.

***

Listeler açıklanmadan önce Yeşil Sol Parti’nin listeleri hakkında düşündüklerimiz bizleri şaşırtmadı. Yine listede başı çeken Siirtli bir genç değil. Siirt’i bilen, Siirt’e doğmuş büyümüş çeşitli üniversitelerde okumuş Yeşil Sol Partili yüzlerce üyesi, gönül vermiş insanı olmasına rağmen yine listede 1. sırada Tuncer bey yer aldı. Az da olsa Yeşil Sol Partisi tabanından da bu konu hakkında çatlak sesler çıkmasına rağmen dava bilinci ve söylemi bu çatlak seslerin çok ta önüne geçmektedir. Yıllar önce Refah Partisinde, milli görüşteki dava bilincini şimdilerde Yeşil Sol Partisinde görmekteyiz. Fakat kişisel kanaatim 1-2 seçim sonra bu dava bilincinin de yok olacağı. Çünkü artık Türkiye, eski Türkiye değil. Gençler sorguluyor. Öncelikleri, önceki dönemki siyasilerin dediklerinden çok, ekonomi ve istikrar doğrultusunda. Bundan dolayı da ceketini koyan değil, şehir için projeleri olan kişiler tercih edilmektedir.

***

Bizleri ve en çok da kendi tabanını şaşırtan Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Listesini ilk açıklayan pati olduğu gibi tabanını şoke eden de parti oldu. Partililer bir iki gün birbirine “arkadaş bunlar kim diye sordu.“ Kendim birçok partiliyi aradım. Hiçbir adayı tanımadıklarını ifade ettiler. Evet, hepsi Siirtli ama yıllardır dışarda çalışmış hatta Diyarbakır barosuna kayıtlı isimleri 1. sıradan göstermeleri dediğim gibi herkesi şoke etti. Ve partide yıllarca görev yapmış eski il başkanı olsun ve bunun gibi birkaç isime garanti gözü ile bakılmasına rağmen çok farklı isimler listeye girdi.

***

Adalet ve Kalkınma Partisi tabanı maşallah küskünler ile dolu. Sağa dönsen bir küskün bir kırgın bir hikâye mevcut. Aslında yeri değil ama bunların birçoğu da iktidar olmaktan kaynaklanıyor. Talepler ve dilekler çok fazla ülkede ekonomik sıkıntı ve işsizlik büyüyünce şehir de beklenti, istek ve taleplerin fazlaca arması sonucunda herkes birilerine kırgın, küskün maalesef. Ondan dolayıdır da çok farklı bir liste beklenmekte idi. Sanki adayların elinde sihirli değnek olacak tüm dertleri bir kere de bitirecek bir liste. Tabi bu da asla mümkün olamayacak bir durum idi. Daha iyisini beklemek ile birlikte mevcut aday adayları içerisinde aday listesi çok ta kötü değil. Mervan bey zamanında Sayın Cumhurbaşkanımıza yerini vermiş ve milletvekilliğinden feragat etmiş ve Sayın Recep Tayip Erdoğan beye başbakanlık yolunu açmıştı. Mervan beyi yakinen tanırım, yüzüne de demişimdir belediyeciliği dönemini çokta beğenmesem de kendisi müthiş bir dava adamıdır. Hiç kimsenin gönlünü kırmayan, iletişimi güçlü, herkesi barıştırmak ile bilinen ömrü boyunca hiçbir şaibeye karışmamış müstesna bir kişiliğe sahip. Ne yalan söyleyeyim bunlara rağmen ben Ak Partinin çok farklı genç bir aday göstereceğini düşünmüştüm. Çünkü her fırsatta belirtiyorum bu seçimi ve bundan sonraki seçimleri ağalar, şeyhler değil gençler belirleyecek.

***

Millet ittifakının adayı Deva Partisi eski il başkanı Sayın Umut Bey aslında beklediğim bir aday idi. Genç, siyasette yıpranmamış, hiçbir şaibeye bulaşmamış okumuş bir aday. Kendisi siyasetten önce avukatlık yapmakta idi. Kendisinin katılmış olduğu NE Haber Ajansının düzenlemiş olduğu Demokrasi Meydanı programında bulundum. Kendinden emin, sorulara kaçamak değil dolu dolu cevaplar veren, kişilikli bir duruş sergileyen bir adayımız. Bence Siirt seçmeninde ses getirecek bir aday. İttifakın adayı olması hasebi ile Siirt’ten seçilme ihtimali de yüksek. Umut beyin bir özelliği de sosyal medya dan takip ettiğim, gördüğüm kadarı ile Siirt’teki sorunları dobra dobra gündeme taşıyan benim ile birlikte ikinci kişiliktir. Kendim şehrim adına da kendisine buradan ayrı yeten teşekkür ederim.

***

Aday adaylarımızı medeni cesaretlerinden dolayı öncelikle tebrik etmek istiyorum. Bu seçimin kendilerine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

ADAYLAR HERKESİ ŞAŞIRTTI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!