Yusuf Eren

İLK GAZETE İLK YAZI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikle ekibinin bir parçası olmaktan gurur duyduğum Ne Haber Gazetesinin ilk sayısıyla karşınızdayız. Yıllardır şehirde gerçek anlamda gazetecilik örnekleri sergileyen kuruluşun gazetesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Şimdi asıl konumuza gelelim. Biz kimiz ve gazete fikri nereden çıktı? Kendimizi tanıtarak başlayalım öyleyse.

Bizler şehirdeki eksiklikleri ve güzellikleri tarafsız bir şekilde kamuoyuna sunmak için yola çıkmış genç, dinamik bir ekibiz. Gazeteciliği tek meslek olarak gören, bu işi hakkıyla yapmak isteyen, korkusuzca yazmayı ilke edinen gençlerden oluşuyoruz. Kimsenin yanında veya karşısında olmadan profesyonelce sadece işini yapmaya odaklanmış insanlardan oluşuyoruz.

Ne Haber Gazetesi Neden Ortaya Çıktı?

Öncelikle şehirde oluşan sosyal medya karmaşası ve belli bir yayın politikası olmadan açılan kuruluşların oluşturduğu boşluk üzerine böyle bir yayın mecrasına ihtiyaç kaçınılmazdı. Çağ artık gazeteciliğin dijitalleşmesinden ibaretken bilgiyi herkese hızlıca ulaştırabilmek mümkündü fakat eksiklikler vardı. Bu işi profesyonellerin yapması oldukça önemliydi. Ekibin tamamı uzman kişilerden oluşuyor ve sizlere kaliteli habercilik anlayışıyla hizmet vermek için kolları sıvadı ve işte okuduğunuz gazeteyi hayata geçirdi.

Gazeteye Neden İhtiyaç Vardı?

Bizde bir söz vardır ya hani; bi bu eksikti. Evet Ne Haber Ajansı tıpkı bir televizyon gibi videolu yayınlar yaptı, belgesel projelerine imza attı. Kent tarihinde ilklere imza atmaya devam etti durmadı sosyal medyasından web sitesine insanlar neredeyse orada bulundu. Haberlerini en geniş mecralara ulaştırdı. Saymakla bitiremeyiz belki ama web sitesi, İnstagram, Facebook, Telegram, 2 farklı YouTube kanalı, Pinterest, TikTok, spotify, twich, Twitter, Google News gibi aklınıza gelemeyecek onlarca platformdan eşzamanlı yayınlar yaptı. Dönüp bakınca bi gazeteleri eksikmiş dediğinizi duyar gibiyim. Bu devasa platforma birde gazete ekleyelim dedik ve Siirt tarihinde ilk defa bu kadar geniş mecralarda aynı anda yayın yapan tek kuruluş olmanın haklı gururunu yaşadık.

Yerel medyaya hak ettiği değeri veriyor ve oldukça önemsiyoruz. Çünkü, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın; bilgilendirme, haber verme, kamuoyu oluşturma, eğitme, eğlendirme gibi birçok görevi üstlenmektedir. 

Aynı zamanda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak da görülmektedir. Bu kadar büyük bir gücü elinde bulunduran basın; gerek ulusal gerekse yerel çapta yaptığı haberler sayesinde en ücra köşelerde bulunan okuyucularına ulaşabilmektedir. Yerel medya, ulusal medyadan farklı olarak ilgili yerleşim yerinin haberlerine ağırlık vermektedir. Bölge halkının fikirlerinin kamuoyuna yansımasını sağlamaktadır. Toplumsal, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimleri yöre halkına aktaran yerel basın, yöre toplumunun ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal özelliklerini yansıtan bir ayna gibidir.

İşte bizde topluma bir ayna olmaya hatta farklı bir pencereden bakabilmeye geldik.

Hadi başlayalım…

İLK GAZETE İLK YAZI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!