Siirtliler Depremden Sonra Arsalara Yöneldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından birçok Siirtli vatandaş, arsalara ve müstakil evlere yöneldi. Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Aydın, “Depremden sonra bize gelenler arsa istiyor. ‘Kendime müstakil ev yapacağım’ diyor” dedi.  

Siirtli vatandaşlar depremin ardından endişe içinde. Birçok vatandaş müstakil ev yapmak için arsalara yöneldi. Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Aydın, konuyla ilgili Ne Haber’e açıklamalarda bulundu.

İnsanların kendilerini güvenceye almak için müstakil evlere yöneldiğini belirten Doğan Aydın, “Bence insanlar artık 1 milyon, 2 milyon betona dökmeyecek. İnsanlar bekleyecek. Bütün insanlar endişe içinde. Depremden sonra bize gelenler arsa istiyor. ‘Kendime müstakil ev yapacağım. Tek katlı ev yapacağım, kendimi güvenceye alacağım.’ diyor. Herkesin görüşü o yönde.” dedi.

<strong>Siirtliler Depremden Sonra Arsalara Yöneldi</strong>

“Ben Daire Fiyatlarının Yükseleceğini Zannetmiyorum”

Daire satışlarının duraksayabileceğini söyleyen Aydın şöyle konuştu: “İnsanlar apartmanlardan çok müstakil evlere yöneldi. İnsanlar diyor ki ‘artık kendi canımızı düşünmek zorundayız. Kendi çocuklarımızı düşünmek zorundayız.’ Ben dairelerin de fiyat olarak yükseleceğini zannetmiyorum. Biraz duraklayabilir. Gidişat bunu gösteriyor. Kendim dairemi değiştirip daha güzel bir eve geçmeyi düşüyordum. Dedim ki ‘kendime müstakil bir eve yapayım.’ Bu işin içinde olmama rağmen. Niye betona o kadar para dökeyim. 2 milyon, 3 milyon yazık günahtır.”

“İnsanlar Artık Güvenmiyor”

Siirt’te yeni binalarda da çatlaklar olduğunu ve insanların oturdukları evlere güvenmediğini belirten Aydın, “İnsanlar artık güvenmiyor. Yeni bina olmasına rağmen yıkılıyor. Depremden sonra gelen aileler diyor ki yeni bina olmasına rağmen çatlaklar oluşmuş. Siirt’te şu anda yeni binalarda bile çatlaklar var.” diye konuştu.

<strong>Siirtliler Depremden Sonra Arsalara Yöneldi</strong>
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtliler Depremden Sonra Arsalara Yöneldi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!