Yusuf Eren

Siirt’e Gelen Her Kuruş Ankara’da mı Harcandı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” her yerde olduğu gibi Siirt’te de utançla kutlandı. Detayları aktaracağım ama Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekilinin gün dolayısıyla yaptığı toplantıdaki bir cümlesi dikkatimi çekti. “Siirt’e gelen her kuruş Siirt’e harcanacaktır.” dedi. Yetmedi ekledi, “millete hizmet etmek bizim için ibadettir.”

Siirt’te ibadet edecek kuruş mu kaldı bilinmez ama Siirt’te ne kadar siyasetçi, bürokrat varsa yılın yarısını Ankara’da geçirdi.

Şimdi biraz hem 2022’yi hem de geçtiğimiz günlerdeki toplantıları konuşalım. Siyasetçisinden bürokratına, ilerde acaba bana da bir iş çıkar mı diyen kim varsa sık sık Ankara’ya gidip boy boy fotoğraf çektirdi. Doğma büyüme Ankaralı olanlar bile bizimkiler kadar Ankara’yı gezmemiştir!

Bakanla fotoğraf çektirmeyen belde belediye başkanı bile kalmadı. Sanırsın Siirt’te uzay üssü kuruluyor, yatırım yağıyor. Şu bakanla şöyle istişarelerde bulunduk, şu genel müdürle şöyle konuştuk.

Peki soracaksınız, sonuç nedir? Sonucu ben size söyleyeyim Siirt 50 yıldır aynı. İnanmayana arşivleri açalım. Sorunların hepsi 50 yıl önce de aynıydı.

Şu ziyaretlerden pek netice çıkmıyor o belli ama bari valimizi rahat bırakın desek de nafile. Bazen onu da alıp para bitti hadi Maliye Bakanına gidelim, memlekette su yok hadi DSİ’ye gidelim derken oradan oraya bürokrasiyi de götürdüler. Yıl bitti, sonuç aynı ama bir baktık ki Siirt’i yönetenler yılı başkentte geçirmiş. Yediniz, içtiniz, gezdiniz hadi diyelim çalıştınız da. İyi hoş yaptınız ama bari gelip bununla övünmeyin demez mi insan?

Neyse geçelim asıl konumuza. İlin Valisi ve Belediye Başkan Vekili 10 Ocak’ta Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bizim çok muhterem basını toplayıp övgüler dizmiş. Şöyle başardık, böyle projeler yaptık vs. Orada değildim çünkü çok muhteşem basın müdürümüz eleştirdiğimiz için bize ambargo uygulamış diye bültenlerden okudum. Çalışan Gazeteciler Günü’nde belediye binasına ne kadar müdür varsa toplanmış. Sağlıktan kültüre ne buldularsa. Oturup başlamışlar anlatmaya 2022’de dev projeler yaptık diye.

Projelere de baktım, yıllardır aynı reklamı döndürüp duruyorlar. Övündükleri Güres Caddesi’ni koku var diye yıktılar şimdi daha beter kokuyor. Park yapacağız dediler Kızlar Tepesi’ni bize yıllarca kapattılar sonra açtık diye müjde verip yıllarca reklam yaptılar. Semt pazarını AVM uğruna yıktılar yüzlerce pazarcıyı işsiz bıraktılar. Velhasıl saymakla bitmez. Bizim basın ise bir çiçek de ben kaparım belki diye sıraya girdiler. Bizi basın özgürlüğünde küme düşürdüler.

Bizimkilere alın bir sonraki seneye kadar bu projelerle idare edin dediler. Ara ara reklamımızı yapın sizi parasız bırakmayıza getirdiler. Olan oldu herkes uyuyor sandılar ama bu memlekette bazı şeyleri gören, susmayanların olduğunu unuttular.

Siirt’in her kuruşuna Ankara’da karar veriliyorken bence bizim basına Ankara’da büro açmak farz oldu. Haberler Siirt’ten çok oradan geliyorsa bu işte bir sıkıntı var.

Neyse size Ankara’da iyi çalışmalar dileyerek bitireyim. Günün birinde gerçekleri duymak isterseniz bizler burada eğilmeden, bükülmeden onurumuzla mesleğimizi yapıyor olacağız.

GÜNÜN SÖZÜ:

Para ile satın alınan bir sadakat, daha fazla para ile satılır!

Siirt’e Gelen Her Kuruş Ankara’da mı Harcandı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!