Siirt’e Yılın İlk Peyniri Geldi, Vatandaş: “Geçen Sene 65 Kilo Aldım, Bu Sene 20-25 Kilo Alacağım, Para Yok Çünkü”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te bu yıl Mart ayında yağan kar nedeniyle geciken peynir, tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçen yıl 15-20 TL’den satılan taze peynir bu yıl 45 TL’den alıcı buluyor. Vatandaş, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık 3 kat artan peyniri almakta zorlanıyor.

Fiyatlarda geçen yıla oranla ciddi bir artış olduğunu söyleyen peynir satıcısı Ahmet Toprakçı, “Peynir yeni çıktı. Pahalıdır biraz. Kilosu 45-50 TL’dir. Her sene 15-20 liradan başlardı, bu sene bayağı yüksek. Ama daha peynir çıkmamış. İnşallah peynir bol çıkar. İnşallah bu fiyat düşer millet için. Zaten her şey yüzde 200 olmuş da peynirde şu anda gerçekten çok yüksek. Bunun maliyeti 60-70 liradır. Şimdi bu peyniri tuzlasan 50 liradan en az 70 lira maliyetidir. Firesi var. Bir de peynir alanlar var 100 kilo, 150 kilo ev için bayağı pahalıdır. Bugün 150 kilo 10 bin lira para tutuyor. 10 bin lira gariban bir insana çok zordur. İki, üç kişi bile olsa en az 50 kilo alıyorlar. İnşallah düşer ama zor.” dedi.  

“50 TL’yi Geçecek, Ben Öyle Tahmin Ediyorum”

Ot olmadığı için fiyatların arttığını söyleyen Abdulkadir Toprakçı, “Peynirin kilosu 45 liradır. Bu sene diyorlar pahalı olacak. Çünkü ot yoktur. Diyorlar daha pahalı olacak. 50 TL’yi geçecek, ben öyle tahmin ediyorum. Şimdi çok yok, az geliyor. Bayrmadan sonra çok gelecek.” diye konuştu.

“Bu Sene 20-25 Kilo Alacağım, Para Yok Çünkü”

Geçen yıla oranla daha az peynir alacağını belirten Abdulaziz Akgül, ise şöyle konuştu: “Ben geçen sene 65 kilo aldım. Bu sene en fazla 30 kilo, 30 kilo da almam. Para yok çünkü. 20-25 kilo alacağım. Yetmiyor ama ne yapacağız? Bizim akrabalarımız da koçerdir, yayladadır. Bir baktın yazın belki ben de kaçarım oraya giderim 20 kilo da oradan alırım, bedavadan.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’e Yılın İlk Peyniri Geldi, Vatandaş: “Geçen Sene 65 Kilo Aldım, Bu Sene 20-25 Kilo Alacağım, Para Yok Çünkü”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!