Çaya Gelen Zamlar Termos Satışlarının Artmasına Neden Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay maliyetlerini yükselmesi sonucu gelen zamla beraber Siirtli vatandaşlar, termoslara yöneldi. Kıraathane işletmecisi Ömer Zıng, “Vatandaş çayını yapıyor, termosa koyuyor, gelip parkta oturup içiyor” dedi.

Vatandaşların kıraathanede yerine evde çay yapıp termoslarla dışarı çıktığını belirten Siirtli kıraathane esnafı Ömer Zıng, “Ne yapsın çay içecek parası yok, yetmiyor. Kendisi evinde yapıyor daha tasarruflu oluyor. Çayını yapıyor, termosa koyuyor, gelip parkta oturup çayını içiyor.” dedi. Çaya gelen zamlarla beraber termos satışlarının arttığını söyleyen züccaciyeci Ümit Karataş ise “Millet herhalde esnaf genelde alıp çayhaneden değil de çay salonundan değil de kendi çayını evde demleyip getiriyor.” ifadelerini kullandı.

“Ben Kahvehanede Şu An Çay İçemiyorum”

İnsanların dışarıda çay içecek gücü olmadığı söyleyen züccaciyeci Ümit Karataş şöyle konuştu: “Bu konuda vatandaş haklı. Ben kahvehanede şu an çay içemiyorum. Çay 1 buçuk lira. Günde en azından bize uğrayan müşteri sayısıyla birlikte iş olsa olmazsa 100-150 tane çay tüketiyoruz. 100 tane çayı 1 buçuk liradan hesaplasan 150 lira. 150 lira çarpı 30, 4500 lira sadece çaya mı vereceğiz? Öyle bir imkan yok. Haliyle ben normal karşılıyorum millet de haklı. Alacak gücü yok. Çayın kilosu da şu anda 120 lira. Haklıdır millet.”

Termos satışlarında atış olduğunu belirten Karataş, konuşmasını söyle sürdürdü: “Millet genelde şu anda kettle alıyor veya çaycı alıyor kendi dükkanında kullanıyor. Termos alan da var soran da var o da çok zamlı olduğu için onu da alamıyorlar bazıları. Ondan dolayı alıp evinde demleyip getirip burada 10-12 saat onu kullanıyor, kullanmak zorunda ne yapsın. Şimdi örnek verecek olursam ben burada günlük 100 lira çaya veremem ama burada kendim yaptığım için bana maliyeti ne olur? Günlük 10 lira olur. Daha fazla olacağını zannetmiyorum. Herkes de benim gibi. Millet herhalde esnaf genelde alıp çayhaneden değil de çay salonundan değil de kendi çayını evde demleyip getiriyor. Haftada 3 tane satıyorsak şimdi 5-6 tane satıyoruz.”

Çaya Gelen Zamlar Termos Satışlarının Artmasına Neden Oldu

Çay maliyetini arttığını söyleyen kıraathane esnafı Ömer Zıng, şunları söyledi: “Satışlar durmuş durumdadır. İş yok, millette para yok. Kriz var, malzeme alamıyoruz. Şeker 90 milyondan (90 TL) 220 milyona (220 TL) çıktı. Çay 70 milyondan (70 TL) 120 milyona (120 TL) çıktı. Malzemeye çalışıyoruz. Kendimizi çevirebiliyorsak helal olsun bize. Çeviremiyorsak yapacak bir şey yok.”

Vatandaşların evinde çay yapıp dışarı çıktığını ifade eden Zıng, “Haklıdır. Millet de haklıdır. Ne yapsın çay içecek parası yok, yetmiyor. Kendisi evinde yapıyor daha tasarruflu oluyor. Çayını yapıyor, termosa koyuyor, gelip parkta oturup çayını içiyor. Pakta çay alacak parası yetmiyor demek ki. İnşallah düzelir. Düzeleceğini pek sanmıyorum ama inşallah düzelir.” diye konuştu.

Çaya Gelen Zamlar Termos Satışlarının Artmasına Neden Oldu
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çaya Gelen Zamlar Termos Satışlarının Artmasına Neden Oldu
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!