Taksiciler: “Siirt Belediyesi Yönetemiyor”

Taksiciler: “Siirt Belediyesi Yönetemiyor”
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te geçtiğimiz aylarda ticari taksi plakası dağıtılacağını duyuran Siirt Belediyesi, geçimini taksicilik yaparak sürdüren şoförleri mağdur etti. Birçok taksici belediyenin kendilerini yarı yolda bıraktığını söyledi.

Yıllardır Siirt’te taksi şoförlüğü yapan Cihat Balkı, belediyenin ticari taksi maddesini göstererek önce söz verildiğini ardından mağdur edildiğini aktardı. Balkı, “Başta benim aracım ticari taksi oluyor dediler. Bir kanun çıkardılar kamyonet adı geçen araçlar da taksi statüsüne katılacak dediler. Maalesef bugün ben onu kullanamıyorum mağduriyetimin giderilmesi için belediyeden ve yetkililerden rica ediyorum. Çünkü ben daha hazır değilim ticari hazır değil. Evet evraklarım hazır, taksimetremi, tepe lambamı almışım sadece aracımı sarıya boyatıp piyasaya koyacak durumda değilim. Bunun nedeni aracım kamyonet ruhsatlı olduğu için. Bütün sorumluluk Töütük, belediye ve valiliklerdir.” dedi.

“Böyle Giderse Mesleği Bırakacağız”

Mağduriyetinden kaynaklı evine ekmek götüremediğini ve mesleği bırakma noktasına geldiğini ifade eden Balkı, “Evime para kazandırmak istiyorum. İşime dönmek istiyorum böyle giderse işi bırakacağım. Yıllardır ben bu işi yapıyorum bu işten başka bir iş yapamıyorum. Hayat pahalı benim beş çocuğum var beşi de öğrenci. Üniversite okuyan var ve ben evime ekmek götüremiyorum. Ne iş yapacağımı da bilmiyorum bu yaştan sonra sanayide mi çalışayım, kahvede mi çalışayım nerede çalışayım?” diye konuştu.

“Muhatabımız Yok, Yönetemiyorsunuz”

Taksicilerin muhatap bulamadığını söyleyen taksici Balkı, “Bizim hiçbir muhatabımız yok sadece ticari taksi verdiler dediler gidin çalışın nasıl çalışacağız? Bugün bir müşteri taksiye bindiği zaman arkadaşlar taksimetre açamıyor. Neden açamıyor çünkü bir rayiç yok belediyenin verdiği herhangi bir rayiç yok bir açılış yok. Neye istinaden açacak? 10 liradan mı açacak 20 liradan mı açılacak öyle bir muhatabımız yoktur. En azından bizim belediyeden isteğimiz şudur, taksi plakası verdiniz ama bir destek çıkın. Yönetiyorsanız gerçekten yönetin bizi. Bizi devre dışı bırakmayın. Çünkü bu belediyeden biz plaka aldığımız için çok mağduruz. Sadece aracı taksi yapıp çalışacağım. Ben yapamıyorum yönetemiyorsunuz bu taksiciliği dahi yönetemediler. Bilgilendirme yok ben bilmiyorum onlar nasıl bilecekler?” dedi.  

Taksiciler: “Siirt Belediyesi Yönetemiyor”

“Birilerini Araya Koydular, Yarı Yolda Bırakıldık”

Süreç hakkında bilgiler veren taksici Ahmet Sevinçli ise ekonomik sıkıntılara rağmen borç içerisinde plaka aldığını fakat yarı yolda bırakıldıklarını söyledi.

Sevinçli, “Bundan yaklaşık 5 ay önce belediye bizlere ticari plaka dağıtılacağını söyledi. Kendimiz ihaleye girdik ihale sonrası plakalarımızı elde edip 6 ay içerisinde kendimizi toparlayacağımızı düşünüyorduk ama öyle olmadı. Bize tebligat geldi 1 Ocak’tan 10 gün önce 1 Ocak’a tüm araçlar yetiştirilecek dediler. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktı. Bizlerde bu ekonomik sıkıntılara rağmen borç harç içerisinde ciddi bir para yatırıp araçlarımızı hazır bir hale getirip plakalarımızı taktık. Sonra plaka almayıp hala korsan taksicilik yapan arkadaşlarımız birilerini araya koyup bu süreyi uzattılar. Mart ayının sonuna kadar uzatıldı. Şunu söylemek istiyorum biz neden borç harç içinde yaparken bunlar birilerini araya koyup bu süreyi uzattılar?” dedi.  

Siirt’te Fiyat Belirsizliği Devam Ediyor

Belediye ve Şoförler Odası’nın kendilerine hiçbir şekilde rayiç belirlemediğini ifade eden Sevinçli, sözlerini şöyle sürdürdü: Belirlemedikleri için müşteriler de şikâyette bulunuyor. Çünkü biz araçlarımızı ticari yaptık ama ticari yapamıyoruz. Sanırım bir şaşkınlık yaşadılar. Ticari plakaya dönüşün dediler bizler kabul ettik bu sıkıntılara rağmen ama biz yarı yolda bırakıldık birilerinin hatırı uğruna. Şuan Siirt merkezde taksicilerin hiçbir muhatabı yok.  

Taksiciler: “Siirt Belediyesi Yönetemiyor”

İŞTE SİİRT BELEDİYESİ İHALE İLANI:

SİİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURU

Belediyemize ait 140 adet Ticari Taksi Plakasının her birinin 3.500,00.- TL. Muhammen bedel üzerinden 05.10.2021 Salı saat 14:00’te başlayacak olup, aynı gün bitmemesi durumunda ertesi gün (06.10.2021 Çarşamba günü) saat 10.00’da 2886 Sayılı D.İ.K.’nun 45’nci maddesine göre açık teklif usulü ile bu konuda düzenlenen şartname doğrultusunda satışları yapılacaktır.

İSTEKLİLERDEN İSTENİLECEK ŞARTLAR;
  1. Şartname 100 TL. karşılığında Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edilecektir. İhale yapılmaması halinde  bile  şartname bedeli iade edilmeyecektir.
  2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
  3. Belediyemize borcunun olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden onaylı yazı.
  4. Son 1 (Bir) yıl içerisinde Siirt merkezde ikamet ettiğini belirtir Yerleşim Yeri Belgesi.
  5. İsteklinin kullanacağı araçta Siirt Belediyesi T Ticari Taksi İşletme Yönetmeliğinin 21/d Maddesinde tarif edilen “Taksi araçlarının model yaş sınırı en fazla 10 yıllık olacaktır.” Şartı aranacak olup, araçlar  0-10 yaşından büyük olmayacaktır.
  6. Geçici Teminat Dekontu.
  7. Başvurular bizzat veya Noter tasdikli Vekaletname ile olacaktır, Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  8. Şartname alındı makbuzu.
  9. Şirketler için yolcu taşıma işini yaptıklarına yönelik şirket sicil gazetesi ve kayıtlı oldukları Odadan alınmış faal olduklarına yönelik son 1 (Bir) yıllık oda kaydı.(Aslı veya noter onaylı).
  10. İsteklinin gerçek kişi olması halinde 2021 yılı içerisinde alınmış ve Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 12/c Maddesi’nin son paragrafında tarif edilen suçlardan sabıkalı olmadığını belirtir “Adli Sicil Kayıt Belgesi” aslı.(Türk Ceza Kanununun 103, 104, 109,188, 190, 191, 227 ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 35 İnci maddelerindeki ve Terörle Mücadele Kanunundaki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olmak). Başvurucu şirket ise Şirket ortakları ve temsilde yetkilinin    “Adli Sicil Kayıt Belgesi” aslı.
  11. En az B Sürücü veya üstü belgesine sahip olmak.
  12. Şirketler için Noter onaylı imza sürgüsü aslı.                                                                       
  13. İhaleye katılacak olan her talep sahibi en fazla 1 adet T Plakası kullanım hakkı için talepte bulunabilir. iki veya daha fazla plaka ihalesine giremezler.
  14. İhaleye katılacak olan Şirketler de sadece tek 1 adet T Plakası kullanım hakkı için talepte bulunabilirler. iki veya daha fazla plaka ihalesine giremezler.
  15. 1 adet T Plaka (Taksi Plakası) satışı kullanım hakkı için her türlü harç, vergi, resim sözleşme giderleri ile noter masrafları ihaleyi alan kişiye aittir.
  16. T Plaka (Taksi Plakası) tahsisi yapılan kişilerin söz konusu plakaları İhale tarihinden itibaren 6 (altı ) ay içinde kullanmaları, şayet bu süre içinde tahsisi yapılan plaka kullanım hakkı kullanılmaz ise plaka tahsisi iptal edilerek  Belediyeye yatırılan tahsis bedeli irat kaydedilecektir.
  17. Şartname 05.10.2021 saat 12:00’den sonra verilmeyecektir.
  18. Encümen ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
Taksiciler: “Siirt Belediyesi Yönetemiyor”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksiciler: “Siirt Belediyesi Yönetemiyor”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!