Siirt’te yılların sorunu kaldırım işgaline halk ne diyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Güres Caddesi’ne kahvehaneler tarafından atılan tabureler ile market ve mağazaların ürünlerini sergilemek için koyduğu dolap ve tezgahlar kaldırıldı.

Daha önce Ne Haber, “Tabureler Kaldırılıyor” haberiyle taburelerin kaldırılacağını duyurmuştu.

Şehirde uzun yıllardır var olan kaldırım ve cadde işgalleri ile alakalı Ne Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, durumdan memnun olduklarını ama çözümün geçici olduğunu düşündüklerini söyledi.

Vatandaşlardan Suat Yılmaz, “Taburelerin kaldırılması daha iyi oldu. Özellikle ortaya yeşillendirme yapılırsa daha iyi olur. Bu şekilde kahvehanelerin taburelerini yolun ortasına koyması iyi değil, güzel değil. Yoldan geçen insanları rahatsız ediyor.” dedi.

Sorunun çözüleceğini düşünmediğini belirten Yılmaz, “Bu geçici bir önlem. Birkaç gün kaldırılıyor. Sonra yine eski haline dönüyor. En azından insanların çok yoğun geçtikleri yerlerde taburelerin bu şekilde yolun ortasına konulması hoş değil.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Şükrü Çelik, ise “Cadde ve kaldırım işgalleri evvelden gelen bir sorundur. Şu an çok güzel olmuş. Çıkarmasalar daha iyi hatt kapatsalar çok daha iyi olur. Bence bu sorun çözülmedi. Yine koyacaklar. Bu sorun ancak ceza ile çözülür, yoksa çözülmez.” cümlelerini kullandı.

Güres Caddesi inşaatıyla alakalı da konuşan Çelik, “İşte görüyorsunuz rezil bir durum. Mağdur oluyoruz, bir misafirimiz gelince biz buralarda dolaşamıyoruz. Ondan dolayı çok rahatsızız. Her sene burası bu halde, o yüzden rahatsızız. Bir anca inşaat tamamlansa çok iyi olacak.” dedi.

 

Haber: Yusuf ELİK

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te yılların sorunu kaldırım işgaline halk ne diyor?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!