55 yaşındaki Siirtli kimliğini geri almak için askere gitmeye hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

35 yıl önce askerden firar ettiği için “Vatansız” belgesi verilen Siirtli Ahmet Önder, kimliğini geri almak için vatani görevini yapmak istiyor.

Demirören Haber Ajansında (DHA) çıkan bir haberde, Siirt’te dünyaya gelen ve şu an Diyarbakır’da yaşayan 55 yaşındaki Ahmet Önder’in 35 yıl önce askerden firar ettiği için vatansız belgesi ile mülteci konumuna düştüğü belirtildi. DHA muhabirlerine konuşan Önder, henüz üç aylık evli olduğu için firar ettiğini söyledi.

Önder’in şimdilerde ise vatani görevini yaparak kimliğine yeniden kavuşmak istediği vurgulanan haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

Siirt’te 1966 yılında dünyaya gelen ve daha sonra ailesiyle Diyarbakır’a yerleşen Ahmet Önder, 35 yıl önce vatani görevini yapmak üzere 1986 yılında Balıkesir’e gitti. Askerliğinin 6’ncı gününde firar eden Önder, Diyarbakır’a döndü. 7 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkararak ”Vatansız” belgesi ile mülteci konumuna düşen 4 çocuk babası Önder, gündelik işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalıştı.

“Askerlik yapmaya hazırım”

Önder, “Gerekirse gider vatani görevimi yaparım. O zaman cahil ve mağdurdum. Ama şimdi vatani görevimi de yapmaya hazırım. Yeter ki bana kimliğimi versinler. Bana bu hakkı tanısınlar. Hastaneye gittiğim zaman beni kabul etmiyor. Bana göçmen kimliği vermişler. Hastane bile o kimliği kabul etmiyor. Sosyal haklarım olan devlet kurumlarında kapılar bana kapanıyor. Eğer askerlikse ben askerliği yapmaya hazırım. Bir an evvel rica da bulunuyorum benim bu kimliğimi bana versinler.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
55 yaşındaki Siirtli kimliğini geri almak için askere gitmeye hazır
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ne güzel işte Allah’tandır başka ne istiyor herkesin başına böyle bir waka gelse ne olur

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!