-10 DERECELİK EBA YOLCULUĞUNA MİLLİ EĞİTİMDEN AÇIKLAMA

-10 DERECELİK EBA YOLCULUĞUNA MİLLİ EĞİTİMDEN AÇIKLAMA

Basına yansıyan “Eksi 10 Derecede EBA Yolculuğu” haberi üzerine Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Basına yansıyan “Eksi 10 Derecede EBA Yolculuğu” adlı haberde Siirtimizin Pervari ilçesi Doğan köyden velilerimiz, evlatlarının EBA için yaşadığı zorluğu ekranlarla paylaşarak yetkililerden yardım istemişlerdir. Haberde bahsi geçen Karamık mezrası Doğan köye 17 km uzaklıktadır.” denildi.

Açıklamanın devamı ise şöyle:

“Karamık mezrasında okul bulunmamaktadır. Mezradan köye gidiş geliş yapan toplam 17 öğrenci bulunmaktadır. 9 ilkokul, 8 orta okul öncesi taşıma yoluyla eğitim yoluyla eğitimlerine devam etmektedirler. Ayrıca yapılan incelemeler sonucunda köyde internet için şebekenin çekmediği tespit edilmiştir.

Evlatlarımızın yaşadığı bu durum karşısında duyarsız bir tutum içerisinde olmadığımızın bilinmesini isteriz. Emeklerini, heyecanlarını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını göstermek adına elimizden geleni yaparak çalışmalarımıza başladık… “Gezici EBA Destek Merkezi” ve bilgisayar tablet desteği ile en kısa sürede bu problemlerini çözerek sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız.”

Exit mobile version